2012: Oud nieuws - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

2012: Oud nieuws

Voorwoord

Onderstaand verhaal lijkt op het eerste gezicht niet zoveel te maken te hebben met m'n werk als therapeut, maar dat is slechts schijn. Ik werk veel aan de spirituele ontwikkeling van mensen en dat proces gaat wereldwijd steeds sneller en intenser, doordat er een zeer grootschalig natuurkundig proces gaande is dat ons heel erg beïnvloedt. Dit proces is voor de meeste mensen echter nog totaal onbekend. Dat dit verhaal "2012, oud nieuws" heet, suggereert een achterhaald verhaal, maar het is nog steeds actueel en blijft dat ook nog wel een tijdje. En trouwens, over ca. 13.000 is het weer actueel. Mischien is deze website er dan nog steeds...

Enerzijds heeft dit te maken met het feit dat wij ons vaak niet realiseren dat onze Aarde slechts een heel klein tandwieltje in een gigantisch uurwerk is. Daardoor zien we de samenhang met de rest van het heelal niet. Anderzijds is het zo:

Wij zijn beslist geen fysieke wezens die af en toe een spirituele ervaring hebben,
maar spirituele wezens die af en toe een fysieke ervaring hebben!

Oftewel: onze ziel is onsterfelijk. Alle religies van de hele wereld gaan hier van uit. Alleen de kerk in Rome heeft die visie in de 5e eeuw omgekeerd.

Onderstaand verhaal is binnen afzienbare tijd hèt gespreksonderwerp van de dag is en ik wil je op deze manier de kans geven om alvast "wakker" te worden. We krijgen er allemaal mee te maken, of je nu wilt of niet en het maakt nogal wat uit of je wel of niet bent voorbereid. Onderaan deze pagina vind je een aantal zeer interessante referenties, die dit verhaal specifieker toelichten. Ze zullen je overspoelen met feiten waar je niet om heen kunt. En dit is nog maar een hele kleine greep uit de verzameling: de boekenwinkels, de bibliotheken en het internet staan vol met dit soort lectuur. Het is maar net wat je wilt lezen en dit soort informatie zul je niet in de kranten en het TV-journaal tegenkomen. Het is kennelijk (nog) niet interessant genoeg voor die media...

Ik pretendeer geen wetenschapper te zijn en het gaat mij ook niet om de exactheid van de jaartallen en andere "technische feiten" die in dit verhaal worden genoemd, alhoewel ik deze gegevens allemaal uit betrouwbare publicaties heb gehaald. Het gaat mij erom dat het je duidelijk wordt dat er twee heel belangrijke processen gaande zijn en of dat nou een dag eerder of later begint, of dat er een planeet meer of minder betrokken is, is voor mij niet zo van belang. Maar ja, daar denken sommige mensen anders over.

Max Planck (1889-1926, één van Duitslands meest gerenommeerde geleerden, professor in de theoretische natuurkunde, rector van de universiteit in Berlijn) liep in zijn tijd ook al tegen dit fenomeen aan. Een bekende uitspraak van hem was:

"De vooruitgang in de wetenschap is niet zozeer te danken aan het werk van de jonge onderzoekers, maar veeleer aan het uitsterven van de ouden..."

Peter Langendijk.

.

Terug naar de inhoud