Sjamanisme - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

Sjamanisme

Behandelingen
Geschikt voor:
Exorcisme (tot op zekere hoogte), healing op zielsniveau, aura reinigen, energetische problemen en blokkades, bepaalde vormen van "Gilles de la Tourette", chronische vermoeidheid, kou, pijnbestrijding, concentratieproblemen, omgaan met energieën, hoogsensitiviteit, in contact komen met gidsen of overleden personen, spirituele ontwikkeling.

Er zijn allerlei sjamanistische technieken. Ze hebben een groot raakvlak met energiewerk, maar ik neem ze toch even apart. Zo zijn er bv.:


Soul retrieval

 • Soul retrieval betekent letterlijk het terughalen van de ziel. Door traumatische ervaringen kun je een stukje van je ziel kwijtraken en daardoor beperkt raken in je mogelijkheden. Meestal is dat het voelen.
 • Bij de Soul retrieval wordt je eerst bij de kern van je pijn gebracht, die meestal bij je hartchakra zit. Dit gebeurt door rustig op je in te praten en je te vertellen wat er is gebeurd. Ondertussen hoor je af en toe een zachte tik op de trommel.
 • Daarna gaan we op zoek naar het verdwenen stukje, wat je uiteindelijk ergens heel ver weg in het heelal terugvindt, maar misschien ook wel onverwacht dichtbij. Tijdens deze zoektocht is het trommelen iets opzwepender.
 • Het terughalen is een integratie van dat stukje met jezelf. Dit vereist meestal een dialoog tussen jou en dat stukje, want er moet meestal een stukje inzicht bij jezelf komen en vaak eist dat stukje ook een inspanning of belofte van je, voordat het bereid is weer terug te komen.
 • Als laatste gaan we dat stukje integreren in je hart. Dat gebeurt met heel veel zorg en liefde en daarbij wordt er meestal hele lieflijke muziek gebruikt, gevolgd door een stilte.


Siberische healing

 • De Siberische healing is een hele krachtige methode om energieën die niet bij jou horen, te verwijderen. Op verschillende manieren is te bepalen waar het zit en daarna bereid ik je voor. Dat is nodig, omdat je motivatie heel sterk moet zijn: je moet die motivatie echt in je hele lijf voelen.
 • Op het moment dat je motivatie hoog genoeg is, pers je de energie die weg moet naar buiten. Ik pak die dan op of trek hem er mee uit en op het moment dat ik hem weghaal, schreeuw ik keihard. Daardoor schrikt je aura open en kan ik hem er uit halen. Vaak voel je dat heel heftig: alsof ik letterlijk iets uit je lichaam scheur. Het kan zijn dat je daar even een paar minuten van bij moet komen.
 • Daarna gaan we de lege plek vullen met warme Aarde-energie.


De "onderwereld"

 • Problemen zijn ook vaak te zien met een aura exploitatie: dan zie je je eigen energie, desnoods in een fictieve spiegel. Hierbij zijn verstoringen vaak zichtbaar als afwijkende kleuren, of als iets wat transparant is. Ook kunnen ze worden opgespoord met energie voelen.
 • Vaak worden er dan voorwerpen gezien in of achter die verstoring, waar iets mee moet gebeuren. Dit kunnen dolken, scherven, spiegels, handschoenen o.i.d. zijn. Verzin het maar. Meestal blijkt daar een verhaal bij te zitten en kunnen die voorwerpen daarna gewoon worden verwijderd, maar als het lichaamsdelen zijn, of bv. bloed, dan moet dat terug naar de eigenaar.
 • Heel vaak zijn deze voorwerpen te zien in een fictief gat in je lichaam. Dat gat kan een bodem hebben, wat betekent dat het voorwerp weg moet en het gat weer gedicht moet worden met Aarde-energie.
 • Dat gat kan ook bodemloos zijn en dat betekent dat we op reis moeten. We dalen dan af in de onderwereld en gaan samen een avontuur beleven. Je kunt daarbij voor allerlei uitdagingen komen te staan, die je op moet lossen. Soms is dat het loslaten van een angst, soms is dat weerstand tegen een stukje inzicht, het kan van alles zijn. Ik loods je daar wel door heen.


Chakra's doorblazen

 • Chakra's zijn vaak uit balans. In het hoofdstukje "Chakra's harmoniseren" is al een methode aangereikt om dit weer te herstellen en ook bij de Urim-Code stoel met de templates vind je dit terug, maar er is nog een leuke manier.
 • Hierbij worden je chakra's één voor één doorgeblazen. We werken daarbij van boven naar beneden, vanaf je 7e chakra (kruin) naar je 2e chakra (onderbuik). Er wordt een papieren zakdoekje op het betreffende chakra gelegd, waarna ik op een bepaalde manier begin te blazen. Hierbij maak ik ietsje geluid en heb ik een hele sterke intentie om dat chakra te reinigen. Je hele energiesysteem begint daardoor beter door te stromen en vaak voel je het van binnen dan tintelen.

.

Terug naar de inhoud