Bijzondere verhalen - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

Bijzondere verhalen

Inleiding

Door de jaren heen heb ik al heel wat beleefd in mijn praktijk. Er zijn komische dingen gebeurd, heftige dingen, zware dingen en opzienbarende dingen. De meeste verhalen hebben nog betrekking op de "oudere geneeswijzen" met herbeleving, iets wat we tegenwoordig al lang niet meer doen.

Ik heb een aantal van deze ervaringen in een serie korte verhaaltjes samengevat, zonder namen en plaatsen te noemen en met respect naar de betreffende personen. De verhaaltjes zijn niet te lang en prettig om te lezen!

Peter Langendijk
Huis verkocht

Een dame van rond de 50 komt bij ons, omdat alles in haar leven mislukt. Alles wat ze opstart (en dan met name haar spirituele doelen) breekt haar om onverklaarbare redenen bij de vingers af. Doodmoe en teleurgesteld. Ze heeft al van alles gedaan, maar niets helpt.

Wij snappen het in eerste instantie ook niet, dus gaan we in de energetische stoel uitvragen wat er aan de hand is. Wieke zit er naast als medium, dus dan moet het wel goed komen.

Na een aantal vragen krijg ik ineens een akelig gevoel, wat me wel bekend voorkomt. Ik vraag aan Wieke of er sprake is van duistere machten en zij bevestigt mijn vermoeden door een stevige rilling en een schok in haar buik. Ik heb dat vaker gezien bij haar.

De dame in kwestie blijkt in de kern een hele goeie healer te zijn, maar mag zich niet als zodanig ontplooien. Ze is vroeger nl. ook een hele goeie healer geweest en dat vonden bepaalde groeperingen niet zo fijn. Ze is daarom opgepakt, alle banden met boven zijn doorgesneden en ze is vervloekt. En die vloek werkt nu na duizenden jaren nog steeds door, omdat die gekoppeld is aan haar ziel. Het gevolg is dat ze in alles op spiritueel gebied wordt afgeremd en tegengewerkt.

We hebben de vloek opgeheven, waarna ze even bij moest komen van alles. Ze voelde zich daarna fantastisch en dat bleek na een paar dagen nog steeds zo te zijn. Heel mooi, daar doen we het toch voor?

Een week later kregen we een mailtje van haar. Haar huis stond al zes jaar lang te koop, omdat ze iets anders wou met een praktijkruimte. Wij wisten daar helemaal niets van. Niemand wou het kopen, er was altijd wel iets waarom het niet doorging. En nu, een week na de behandeling, was haar huis ineens verkocht!

Dit soort verschijnselen zien we de laatste jaren heel veel bij aankomende healers. Ze zijn in het verleden bijna allemaal 'aan de ketting gelegd' en ervaren nu de meest vreemde tegenwerking en zg. 'ongelukjes'.
De gaskamer

Een jongedame maakt een flinke reis om bij me te komen. Ze zegt al heel lang te worstelen met een oorlogstrauma, maar het is nog niet gelukt om dat op te lossen.

Ze gaat liggen en ik begin haar fysieke gevoelens uit te vragen. Dat gaat niet lekker, want ze zit niet goed in haar vel. (Dat betekent dat ze dan niet goed geaard is en haar ziel deels buiten het lichaam is, iets wat heel veel gebeurt bij mensen die heftige dingen hebben beleefd.). Ik trek haar weer naar binnen door vanaf de knieën naar haar voeten te strijken en meteen voelt ze van alles. Ze schrikt ervan.

Als eerste is er heel veel angst. Ik nodig haar uit om daar op in te gaan en druk op haar borst, net onder de keel, om dat te accentueren. Dan vraag ik weer alles uit. Ineens is ze een meisje en zit ze op haar knieën in een donkere ruimte op de stenen. Er zijn meer mensen, maar ze weet niet wat er aan de hand is.

Ik leid haar buiten haar lichaam en laat haar in die ruimte zweven. “Het is hier donker” zegt ze. Ik zeg: “Dan doe ik het licht wel even voor je aan.” Ze kijkt rond en ziet allemaal angstige mensen om haar heen en ook een paar in een groen pak achter een raam. Dat zijn soldaten. “Kijk eens naar boven” vraag ik dan. (Ik heb dan wel in de gaten wat er aan de hand is, dat is niet de eerste keer.) Ze ziet buizen met sproeiers. Ineens beseft ze dat ze in een gaskamer zit.

Dan barst ze los. Ze schreeuwt en gaat te keer als een bezetene. Ze projecteert een enorme woede op de man bij de gaskraan en scheurt daarbij m’n matrashoesje aan flarden. Dan klapt ze ineens als een blad aan de boom om: “Ik kan toch niet boos zijn op die man? Hij doet toch ook maar z’n werk?” Ze schiet weer in haar controle (verstand) en trekt alle boosheid weer naar binnen, waardoor ze kalmeert.

Dat wordt de volgende sessie dus: “Ik mag niet boos zijn” en dat is weer een heel ander verhaal…
Even ontploffen

Er komt een man bij me van een jaar of veertig. Hij barst van de spanningen, een bom die nog net niet is ontploft. We bespreken zijn problematiek en komen tot de conclusie dat hij eerst moet ontladen. Zolang er zo’n druk op de ketel staat, kan ik niet normaal met hem werken.

Dat is goed. Hij gaat liggen en ik praat hem z’n lichaam in door alle fysieke gevoelens uit te vragen. Dat is ook nodig, want hij zit helemaal in z’n verstand en heeft weinig contact met z’n lichaam. Hij ontdekt steeds meer gevoelens in z’n lijf, waar hij nooit bij stil stond vanwege de drukte in z’n hoofd. Het verbaast hem dat er nog zoveel is.

Ineens begint z'n lijf wat te schokken. Korte tikjes, maar ze worden steeds heftiger en komen steeds sneller achter elkaar. Ik nodig hem uit om z’n keel de ruimte te geven, maar daar zit volgens hem niets. Z’n buik verkrampt, waardoor z’n hoofd en benen omhoog komen als een vogelnestje. Ik druk de volgende keer z’n enkels vast. Meteen schiet hij weer omhoog en komt dus helemaal voorover.

Hij komt met z’n hoofd vlak bij dat van mij en schreeuwt uit alle macht: “Klootzak!” (Achteraf bleek hij heel erg boos te zijn op z'n vader en gelukkig niet op mij...) Ik noem hem “Watje!” en duw hem weer terug. Direct daarna gebeurt dat nog een paar keer en daarna laat hij zich slap achterover vallen. Na even bijgekomen te zijn zegt hij: “Goh, wat is dat ontzettend lekker…”    
Zenuwachtig

Sommige mensen zijn heel erg zenuwachtig als ze voor het eerst bij me komen. Niet om mij (hoop ik), maar vanwege het feit dat ze met hun verhaal naar buiten moeten komen en niet weten wat er gaat gebeuren. Zo ook een man van een jaar of 56. Ik vraag hem te vertellen wat er aan schort en er komen alleen maar losse flarden. Ik kan er weinig mee.

“Stop maar,” zeg ik, “want dit wordt niks zo.” Hij kijkt me verbaasd aan en er gaat zichtbaar van alles door z’n hoofd. “Je bent zo nerveus dat je me niet eens kunt vertellen waar je mee zit.”

Ik ga voor hem staan, spreid m’n armen en kijk hem aan. Hij weet niet wat hij nu moet. Ik zeg niks en blijf rustig staan. “Wat wil je van mij?” vraagt hij vertwijfeld. Ik reageer niet. Even later: “Bedoel je soms knuffelen?” Dat gaf mijn houding duidelijk aan. Ik zeg weer niets, maar m’n ogen glinsteren nu wel.

Hij staat op, vraagt het nog een keer, maar krijgt weer geen antwoord. Ik wil dat het uit z’n hart komt, dat hij het voelt. Aarzelend spreidt hij ook z’n armen en peilt of ik dat echt zo bedoel. Dan slaat hij z’n armen om me heen en ik bij hem. We pakken elkaar vast alsof we broers zijn, die elkaar al heel lang niet hebben gezien.

Hij begint te trillen en te huilen, steeds harder. Even later zegt hij: ”Wat is dit fijn, wat heb ik dit gemist in m’n leven.” Er komen nog een paar dikke zuchten en dan beginnen we opnieuw met het gesprek. Dan rolt z'n verhaal er in één keer uit…
Reis met de wolf

Een gescheiden moeder van begin 40 gaat gebukt onder haar verantwoordelijkheidsgevoel. Ik kom tot de conclusie dat ze erg vast zit in haar verstand en dat haar probleem met haar geboorte te maken heeft.

Ik mag graag direct op m’n doel afgaan en begin met overademen. Hierdoor komt iemand meestal vrij snel bij z’n gevoel. Maar er gebeurt bij haar niets. We praten even en doen daarna nog een rondje, maar er gebeurt niets wat ik had verwacht. Dan zegt ze ineens: “Ik zie een wolf boven me.”

Dan weet ik genoeg: we moeten eerst op reis. Ik vraag haar zich voor te stellen dat die wolf op haar ligt, strijk ondertussen van haar keel naar haar onderbuik om dat gevoel te benadrukken en vraag haar zich te verbinden met de energie van die wolf. Ik vraag de wolf om haar naar een plek en tijd te brengen, die voor haar belangrijk zijn m.b.t. haar probleem. Ik pak de trommel en begin zachtjes te tikken. Ik voer het volume zachtjes aan op en geef af en toe één harde klap.

Dan is ze is ineens een indiaanse vrouw. Ze moet een beslissing nemen voor haar volk en doet dat met intuïtie. Ze vertrouwt er op en heeft er geen moeite mee die verantwoordelijkheid te dragen. We gaan weer verder met de wolf en ervaren zo nog vier andere levens met het zelfde thema. Nooit had ze moeite met haar verantwoordelijkheid en haar intuïtie.

Waarom nu ineens wel? Het gaat nu om haar eigen kinderen en dat is natuurlijk heel dicht bij. Wedden dat er in een vorig leven iets met haar kinderen is gebeurd, wat bij haar tot een schuldgevoel heeft geleid?
Haaienfobie

Een fobie voor spinnen en muizen: oké. Maar voor haaien? Een studente van 22 is als de dood voor haaien en verdrinken. Ze hoeft maar een haai te zien op de TV en dan is het mis. Ze heeft geen idee hoe dat kan, want ze heeft helemaal geen ervaringen met haaien.

We gaan even invoelen en daarna terug in de tijd met de klankschaal. Na wat omzwervingen blijkt ze op een soort VOC schip te zijn. Zij is daar een hij, een matroos, aangemonsterd voor geld. Ze varen bij de Noordelijke IJszee en hebben een gevangene aan boord. Die gevangene krijgt geen eten en onze matroos vindt dat onmenselijk. Hij steelt restjes voedsel bij elkaar en brengt dat naar de gevangene. Maar daar wordt hij betrapt door collega’s en overmeesterd.

Hij wordt vastgebonden aan de mast en er volgt een soort krijgsraad aan dek. Het vonnis: hij moet meteen van boord. Z’n collega’s joelen, drijven hem naar de reling en dwingen hem te springen. Tijdens de sprong gaat er van alles door hem heen en hij is vooral geraakt door het hem aangedane onrecht en het gedrag van z’n zogenaamde “maten”.

Hij valt in het water, maar kan niet zwemmen. Boven zich ziet hij de joelende menigte over de reling kijken, terwijl het schip verder vaart. Dan komt er een orka, die een hap uit z’n linker dijbeen neemt, waarna hij verdrinkt. De sterfervaring is daarna helemaal uitgewerkt. Bij de volgende sessie bleek ze weinig last meer te hebben gehad van die haaienfobie...
Kwetsbaar kruis

Een man belt mij op met de vraag of ik hem kan helpen. Hij blijkt last te hebben van spoken in z’n huis en wil daar graag van af. Dus maken we daar een afspraak voor. Op het moment dat ik bij hem aanbel, komt er nog iemand voor hem. Hij raakt daardoor eventjes in de war en zegt dan tegen mij dat ik wel door kan lopen.

Als ik de kamerdeur open doe, moet ik even heel snel schakelen. Er staat nl. een hondje direct achter de deur. Een hondje? Een kalf! Zo’n Rodesian Ridgeback uit Zuid-Afrika, oftewel een leeuwhond, een kruising tussen een hyena en een aantal andere grote sterke honden, speciaal gefokt voor de leeuwenjacht. Ik herken hem meteen aan die streep op z'n rug, waar het haar naar voren groeit i.p.v. naar achteren, net als bij de hyena's. En dat beest staat zomaar met z’n enorme bek tegen m’n kwetsbare kruis.

Mijn eerste gedachte is: “Oeps, niks laten merken, rustig blijven”. M’n tweede gedachte is: “Ik hoop dat hij al gegeten heeft” en de derde is: “En als dat niet zo is, dan hoop ik dat hij vegetariër is.” Ik loop “rustig” door en ga op de bank zitten. Meteen komt mijn grote vriend er weer aan. Hij gaat provocerend voor me zitten en duwt zijn enorme kaken tussen m'n benen, tot aan m’n kruis. Ik aai hem achter z'n oren en dat schijnt hem wel te bevallen, want de ogen gaan langzaam dicht.

Ineens vliegt de kamerdeur open en mijn klant roept paniekerig: "Pas op! Niet bij de hond komen!” “Te laat,” zeg ik heel rustig, “we zijn al dikke maatjes.” “Hoe kan dat nu?” vraagt mijn klant, "Dat heb ik nog nooit beleefd!" “Waarschijnlijk weet hij al dat ik hier iets ga opruimen en dat is ook in zijn voordeel.”
Dag lief paard

Ik ga naar een boerderij om een paard te healen. Het heeft last van een ontsteking bij de knie rechtsachter en kan er niet meer op staan. De merrie is eigendom van iemand anders, maar is hier gestald voor de verzorging.

We moeten even aan elkaar wennen voordat ik de stal in ga, want ik ben voor haar een vreemde die aan een pijnlijke plek gaat zitten en ik heb respect voor die hoeven. We praten eerst even samen, ik streel haar wat en even later mag ik wel aan haar benen komen.

Ik kniel naast het achterbeen, nog steeds uit respect voor die hoeven. M’n handen gaan als een sandwich om de knie heen en de energie begint te stromen. Af en toe kijk ik even naar haar en het valt me op dat ze langzaam het hoofd laat zakken en ook haar ogen gaan heel langzaam dicht. Het voelt kennelijk heel goed. Dan ben ik klaar en spreek met de verzorgster af dat dit wat mij betreft een kwestie is van “no cure, no pay”. Even afwachten hoe het gaat dus.

Per telefoon hoor ik dat het de volgende dag weer op vier benen stond en ze er weer wat mee kon lopen. Nog een dag later liep het al weer een rondje in de wei. Het slaat dus goed aan en ik stel voor om nog eens te komen en dan betaald, maar dat moest eerst met de eigenaresse worden besproken.

Een dag later hoorde ik het resultaat: de eigenaresse had het paard opgehaald en naar een paardenkliniek gebracht voor onderzoek. Er werd haar verteld dat het dier nooit meer mee kon doen aan wedstrijden. Het werd daarom ter plekke afgemaakt... Nee toch zeker? Kun je je voorstellen wat er toen door mij heen ging?
De bodybuilder

Een klant van me heeft een vriend die af en toe bezeten is. Ik ben daar al een keer op bezoek geweest en heb indrukwekkende, vuistgrote gaten dwars door de deuren gezien. Meneer was bodybuilder en dat was te zien. Tijd voor exorcisme dus.

Nu vind ik dat zeer interessant, maar ik weet heel goed dat dit soort zaken bloedlink zijn als je niet weet wat je doet. Bovendien is het voor mij de 1e keer dat ik met een entiteit van dit kaliber te maken krijg. Dus vraag ik mijn vriend, een Indonesische dukun, die daar heel bedreven in is.

Op de bewuste dag pik ik hem met de auto op en onderweg praten we bij. Ik vertel dat ik me goed heb voorbereid. “Hoe heb je dat dan gedaan?” vraagt hij nieuwsgierig. “Nou,” zeg ik, “ik heb een tas met riemen en touwen meegenomen. Het is namelijk een beer van een vent, dus we moeten eerst zorgen dat hij zichzelf en ons niet kan beschadigen. En als hij dat niet wil, dan gaan we gewoon weer terug."

Het was even stil… Ik keek hem een paar keer verwonderd aan en even later kwam hij niet meer bij van het lachen. Ik snapte er helemaal niks van. Dit was in al mijn wijsheid toch het beste wat ik kon doen? Wat had ik dan verkeerd gedaan of gezegd?

“Peter” zei hij, “Dat doe je zo toch niet?” “Hoe doe jij dat dan?” vroeg ik nieuwsgierig. “Heel simpel. Ik zet straks gezellig een kopje kruidenthee, maar zijn kruiden zijn iets anders dan de onze. Binnen een half uur is hij dan hartstikke beroerd en alle kracht in z’n lijf verdwijnt. Dan kunnen wij rustig aan de slag."

Ik heb een poosje even niets meer gezegd, alleen maar stilletjes naar de weg getuurd…
Klompen in de toekomst

Tijdens een reïncarnatielezing leg ik m.b.v. een presentatie uit wat reïncarnatie inhoudt en hoe dat werkt. Ik noem ook een aantal wetenschappelijk onderzochte voorbeelden van mensen met dergelijke herinneringen en men vindt het allemaal heel erg interessant.

Na de pauze geef ik een demonstratie met de hele zaal. Ik begin met de grote trommel, loop wat heen en weer tussen de mensen en praat ondertussen rustig op hen in. Ik merk dat er een paar mensen zijn die alleen de ogen dicht hebben als ik hun gezicht kan zien: achter m'n rug zitten ze driftig om zich heen te kijken. Oké, dat mag, niemand is verplicht om mee te doen. Nog even de klankschaal erbij en dan laat ik ieder z’n eigen verhaal beleven.

Ik moet het oppervlakkig houden, want de één komt misschien in Afrika terecht en de ander ergens in Europa. Ook laat ik in het midden om welke tijd het gaat. Ieder z’n eigen beleving, daar gaat het om. Voor één persoon werd het wat teveel, die heb ik er even tussen uit gehaald en gekalmeerd met handoplegging.

Na afloop blijkt dat het overgrote deel van het publiek wel iets heeft beleefd en ik hoor allerlei verhalen. Zo ook van een man van ca. 60 jaar, die kennelijk iets uit de toekomst had gezien. Ik was even verbaasd, want zoiets gebeurt vrijwel nooit en ik had er ook niet op gerekend. Maar ja, ik had alles open gelaten, ook de tijd waar ze naar toe zouden gaan.

Hij had zichzelf in z’n achtertuin gezien. Hij herkende de tuin en ook z’n eigen klompen. Er speelden drie kleinkinderen van hem, terwijl hij nu nog geen opa was. Maar: z’n dochter was wel zwanger, dus de eerste was op komst. Kennelijk zou dat niet de laatste zijn en hij was nu al trots op alledrie…
Moederliefde

Een moeder komt met haar dochtertje van 12. Die is nog steeds niet zindelijk en ze hebben al van alles gedaan. Ik probeer te weten te komen wat voor kind het is en stel haar een aantal vragen. Bij elke vraag kijkt ze eerst vragend naar naar moeder en ik zeg dan steeds dat ik het van haar zelf wil horen. Ze is heel erg onzeker.

Ik vraag of ze van haar moeder houdt. Oh jee! Heel aarzelend knikt ze, maar kijkt nu niet naar haar moeder. Ik vraag ook aan moeder of ze van haar dochter houdt. Ze zegt ja, maar kijkt niet naar de dochter. “Durven jullie elkaar aan te kijken als je dat zegt?” Ik breng beiden daarmee in verlegenheid.

“Laten jullie elkaar dat wel eens voelen, door te knuffelen, 's avonds lekker instoppen, stoeien, of gewoon lekker tegen elkaar aan hangen?” Ze kijken me aan alsof ze het in Keulen horen donderen. Als ik de dochter vraag of ze dat allemaal wel zou willen, knikt ze heel blij en nog wel zonder moeders instemming…

Ik zet ze tegenover elkaar en laat ze elkaar aankijken. Dan mogen ze elkaars handen vasthouden, maar ze moeten elkaar aan blijven kijken. Ik vraag de dochter of ze bij haar moeder op schoot durft te zitten. Het duurt even, maar dan doet ze het. Echter, met de rug naar moeder toe en dat was niet mijn bedoeling. Omdraaien dus. Ze aarzelt, maar even later doet ze het toch. Het kost me moeite om ze elkaar te laten omarmen. Als dat uiteindelijk toch lukt, komen de tranen bij de kleine meid.

Stoeien, knuffelen, lachen, samen bommetjes maken in het water, dat is de aandacht die ze vraagt. Dan hoeft ze dat niet meer middels een natte broek te vragen.
Hells Angel

Er belt een man met een probleem, wat ik het beste bij hem thuis kan bespreken. We prikken dus een datum. Toen hij open deed, moest ik even slikken, want hij zag er uit als een grote Hells Angel. Tatoeages en allerlei “zware metalen” sierden z’n lijf.

Eenmaal in z’n woonkamer kon ik nog een keer slikken. De muren hingen vol met wapentuig: knuppels, boksbeugels, geweren met afgezaagde lopen, handboeien en noem maar op.

We zaten in de keuken op twee houten stoeltjes, heel dicht tegenover elkaar en hebben een heel gesprek over zijn leven en zijn problemen, om te bepalen of een sessie zinvol zou zijn. Op een gegeven moment vertelt hij dat elke man in principe voor hem een potentiële bedreiging is. Hij vertrouwt ze niet, heeft daar vele redenen voor en die zijn niet bepaald leuk te noemen. Dat is dus de verklaring voor al die wapens in z’n huis: hij hoeft maar een graai te doen en hij heeft iets ter verdediging.

Op een gegeven moment is het tijd om op te stappen en ik zeg: “Als jij vindt dat elke man een bedreiging is, dan moet ik die verwachting maar eens waar maken.” Ik sta op (vlak voor zijn neus) en kijk hem aan. Hij staat ook op en is ineens heel erg alert. Hij heeft een blik in z'n ogen die zegt: "Pas op jongen, flik mij niks!" Ik spreid m’n armen en dan volgt er een paar seconden stilte.

Even later vraagt hij verbaasd: “Knuffelen?” “Ja," zeg ik, "ben je daar ook al bang voor?” Hij laat het even tot zich doordringen, maar ziet aan m'n uitstraling dat ik het meen. Dan komt er een hele grote glimlach en slaat hij z’n grote getatoeëerde mokers om me heen. “Dit vind ik hartstikke fijn!” zegt hij heel enthausiast en hij straalt. Kennelijk zijn Hells Angels dus ook maar mensen. Ik straalde iets minder, want hij kneep me bijna plat...
Donder en bliksem

Een jonge vrouw heeft last van allerlei vervelende entiteiten. Ze hebben te maken met een oud huis waar ze woont. Daar zijn in de oorlog hele nare dingen gebeurd en nu wonen er verschillende huurders in. En in het souterrain woont een groep mensen die een soort satanskerk-achtige dingen doen... De jongedame heeft een zeer open aura en pikt daardoor van alles op. Zij moet daar zo snel mogelijk weg, dat is duidelijk.

Ik vraag mijn vriend de Indonesische dukun om me te helpen, want dit is meer zijn ding. We treffen elkaar bij een bos, omdat dit in de natuur moet gebeuren. Dan lopen we naar een verlaten plek: we willen er nl. geen pottenkijkers bij hebben die de boel verstoren. Onderweg doen we alvast wat kleine ritueeltjes. Ik vind het erg dapper van haar, want ze gaat toch maar met twee totaal vreemde mannen een verlaten bos in.

We vinden een geschikte plek aan de rand van een klein heideveldje, midden in het bos. Daar gaan we het uitdrijvingsritueel voorbereiden. We laten haar tegen een boom aan zitten en maken een altaartje van een boomstronk tussen haar voeten. Af en toe kijk ik naar de lucht, want die is erg onheilspellend en ik verwacht elk moment regen. Maar mijn vriend heeft een zeiltje meegenomen, dus we kunnen schuilen als het moet.

We beginnen met het ritueel. Mijn vriend drijft de entiteiten er van boven naar beneden uit door haar chakra's één voor één door te blazen en ik ga die er bij haar voeten uittrekken, opvangen en afvoeren. We voelen dat de energieën beginnen te zakken en ik ben erg op m’n hoede. Ineens komt het los: ik voel een enorme lading dwars door me heen knallen. Het is een vies, smerig gevoel, alsof er een bak kadaverresten over me heen wordt gestort en ik huiver en sidder er heel even van. Mijn vriend ziet dat gebeuren en schiet erom in de lach.

Precies op het moment dat ik die nare energiën door me heen voel knallen is er een heftige flits aan de overkant van het heideveldje (zo'n 150m verder!), direct gevolgd door een enorme donderslag en meteen valt de regen met bakken uit de lucht. Ik schrik me te pletter! Hebben wij dat los gemaakt, of is dat toeval? Ik heb nog nooit zo snel zoveel adrenaline in m'n lijf gevoeld als nu.

Meteen daarna kropen we met z'n drieën onder het zeiltje, wat maar 1,5 x 1,5 meter bleek te zijn. Drijfnat dus...
Explosie Maldek

Ik krijg regelmatig mensen die een soort claustrofobie hebben, die samen gaat met angst voor zware dreunen. Dit zijn vaak spirituele en/of hoog sensitieve mensen.

Ik weet dan meestal wel wat er aan de hand is, maar zeg dat natuurlijk nog niet. Ze hebben herinneringen aan de explosie van de planeet Maldek, heel lang geleden, waarvan de restanten nu de grote asteroïdengordel voorbij Mars vormen. Ter controle vraag ik dan nog even of ze wat met dolfijnen of het oude Egypte hebben.

Ik breng ze terug in de tijd met een klankschaal of trommel en dan komen ze - meestal na een paar omzwervingen - weer op Maldek. Ze beleven dat leven deels opnieuw. Sommigen leven fysiek op die planeet, sommigen leven als bewustzijn in een grote, holle ruimte in de planeet. Maar er hangt een voelbare spanning in de lucht en die is erg beangstigend. Ineens slaat die spanning om in paniek. De wezens in de planeet proberen zo snel mogelijk naar buiten te vluchten.

De hele planeet explodeert, ook zij. Hun zieltjes worden versnipperd en naar buiten geslingerd. Ze worden zoveel mogelijk opgevangen door wezens van andere planeten, die al wisten dat dit ging gebeuren. Zij die redelijk compleet zijn gebleven als ziel, worden naar de Aarde gebracht en in cocons op de oceaanbodem verzorgd door dolfijnen. Ze moeten hier bijkomen en weer helemaal herstellen, voordat ze vele jaren later bij waterwezens kunnen incarneren en daarna bij mensen. De kleinere fragmenten ziel worden later toegevoegd bij inwijdingen van priesters en priesteressen in Atlantis en het oude Egypte.

De eerste incarnatie bij de waterwezens leidt altijd tot grote verbazing van de cliënt. Ik vraag ze dan steevast om hun moeder of zichzelf zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven. Ze geven allemaal los van elkaar dezelfde beschrijving, waaruit blijkt dat het geen mens is, maar een mensachtige. Meestal is de eerste reactie daarna: "Dat kan toch niet? Dit fantaseer ik maar!" En dan laat ik ze een foto zien... precies datgene wat ze hebben gezien. En dan zie je de verbazing: "Maar dat was m'n moeder, die heb ik net gezien! Hoe kan dat nu?" Ze zijn dus niet gek.

Onzin? Dit verhaal heb ik al vele malen gehoord van mensen die elkaar totaal niet kennen. Google maar eens naar Maldek, het internet staat er vol mee...
Psychose

Eén van mijn cliënten is een vrouw van ca. 50 jaar. Ze komt hier al jaren en dat is zeldzaam, want normaal gesproken laat ik dat nooit zo lang duren. Ze is heel erg bang om te voelen en dus is er heel veel geduld en vertrouwen voor nodig om haar verder te krijgen. Ze blijft volhouden en heel langzaam maar zeker maken we vorderingen.

Ze heeft al een aantal keren dicht bij een doorbraak gezeten. Ik moet haar dan erg opjutten, maar ook weer niet te veel, anders klapt ze dicht. Het is voor mij echt spitsroeden lopen.

Bij de zoveelste sessie is het ineens zover en schiet ze helemaal in haar gevoel. Ik moedig dat aan en zorg dat ze er steeds verder in komt. Ze huilt, ze slaat de handen voor haar gezicht en rolt heftig heen en weer op de matras. Het gaat goed: ze voelt intens na al die jaren niets voelen en ik laat haar dat een tijdje ervaren.

Na een poosje is het tijd om te stoppen en ik vraag haar om het verdriet en de angst voorzichtig los te laten. Ze reageert niet en ik vraag het nog een keer en nog een keer en dan heel dwingend. Geen reactie. Ze zit helemaal in een psychose en kan daar zelf niet meer uit komen.

Ik schreeuw tegen haar: “Kom terug, nu!” en tegelijkertijd schud ik haar flink door elkaar, sla op haar armen en benen om zoveel mogelijk fysieke prikkels te geven en beveel heel streng: “Ogen open en kijk me aan!” Ze kijkt me angstig aan met een paar hele kleine spleetoogjes, ik houd haar blik vast en blijf haar voortdurend fysiek prikkelen. Ik trek haar overeind en zet haar met de rug tegen de muur en blijf oogcontact houden. Ze kijkt me verdwaasd aan en na een poosje zegt ze: “Ik heb gevoeld”. “Ja, je hebt inderdaad gevoeld en behoorlijk ook.”

Ze krijgt een groot glas water van me, dat ze in één keer leeg moet drinken. Daarna lopen we steeds heen en weer (ze moet zoveel mogelijk in haar lichaam komen, dus flink fysiek bezig houden) en na een minuut of tien komt er weer een glimlach: ze is er weer. Vervolgens nog even in de stoel flink praten en vooral veel rationele vragen stellen, zodat ze haar verstand moet gebruiken en dan is alles weer klaar. Best wel heftig en het bleef ook niet bij die éne keer...

Later is het allemaal goed afgerond. Ze kon best wel heftige emoties ervaren, zonder dat ze daardoor in een psychose terecht kwam.
Ruimtereisje

Een jongeman van 23 had een vreemde droom, waar een stuk uit het verhaal miste. Hij liep in z'n droom vanuit z'n bed naar het slaapkamer raam en zag een UFO boven de tuin hangen. En meteen was hij buiten op een landweggetje en daar was die UFO ook. Ik weet dan genoeg: dit is meestal echt, maar dan is het een astrale ervaring. Vooral het stuk wat ontbreekt is typerend voor dit soort belevingen. Hij wil graag weten wat dit is, dus we spreken af voor een sessie.

Ik breng hem in een diepe rust, vertel wat ik weet over zijn droom en eindig met: “En dan loop je naar het raam… en dan?” Hij vertelt meteen zelf verder. Hij is buiten bij de UFO, maar er gebeurt niets. “Wat zou je willen?” vraag ik. “Naar binnen”. Ik stel voor om die wens te projecteren richting de UFO. Er zakt een luik open en er stapt iemand uit. Grote zwarte ogen en een glimmend pakje. De jongen spreekt hem aan, maar krijgt geen reactie. “Projecteer je gedachten maar op hem” zeg ik. En dat gaat een stuk beter.

Hij begint ineens vreemd te schokken, rolt van links op rechts, ligt dan doodstil en schiet dan weer van rechts naar links en belandt naast de matras. Z’n handen spreken een supersnelle gebarentaal, het is niet te volgen. Hij zegt dat hij dat zelf niet doet en moet er heel erg om lachen.

Hij wordt gevraagd om binnen te komen. Er zijn een stuk of zes van die wezens. Ze leiden hem rond en ze komen in een kamer met een behandeltafel, waar hij op mag gaan liggen. Ze leggen hem op z’n zij en gaan met z’n rug aan de gang. Hij weet niet wat er gebeurt, maar het voelt vertrouwd. Even later zijn ze klaar en gaan ze naar een ruimte met een heel groot bol raam.

Daar zit iemand in een stoel, een piloot, maar er zijn geen knoppen, hendels of gaspedalen. Zelfs de handrem ontbreekt... Hij kijkt door het raam en beseft dat ze op reis gaan. Na een lange reis door een inktzwart heelal met hier en daar wat witte stipjes komen ze bij een planeet. Ze landen en hij wordt gevraagd de wezens te volgen naar buiten.

Buiten staat een hele groep van die wezens te wachten. Hij wordt zo warm en hartelijk ontvangen, dat hij er vreselijk van moet huilen. ”Ik ben thuis!” roept hij een paar keer heel blij. Nog steeds maakt z’n lijf van die vreemde bewegingen en z’n handen die snelle gebarentaal.

Ik laat hem een poosje genieten en dan is het tijd om weer terug te gaan. “Ik wil niet terug, ik blijf hier!” roept hij. Ik haal hem natuurlijk wel terug en hij was eerst niet eens in staat om van de matras in de stoel te komen. Eenmaal in de stoel heb ik hem een groot glas water gegeven: in één keer opdrinken graag. Maar hij had een rietje nodig, want hij kon het glas niet vasthouden met die bewegende handen. Hij ging er boven op zitten om ze rustig te krijgen. Ik leg uit dat deze ervaring voor hem een soort hart onder de riem was, om hem te laten weten dat hij hier niet alleen was en hij knikte blij…

Na een tijdje heb ik hem eerst voor een wandeling weggestuurd, want zo kon hij niet in de auto. De synchrone motorische bewegingen van het lopen zouden hem wel weer in het gareel krijgen. Na een dik half uur kwam hij weer terug en alles was weer oké.

Toen ik tijdens de sessie zag wat er gebeurde, ben ik het gaan filmen en heb hem gevraagd of hij dat filmpje wou hebben. Graag natuurlijk, want dit zou niemand thuis geloven en hij zelf denk ik ook niet. Toch is hij niet de enige die zoiets beleeft, er zijn er veel meer...
Geloof en therapie

Een dominee met problemen. Hoe kan dat nu, met zo'n "werkgever"? Hij is een reus: over de twee meter en enorme kolenschoppen als handen. Deze gepensioneerde aalmoezenier uit het leger zit met een obsessie. In de auto is hij altijd bang dat iemand anders door hem te water raakt. Hij keert dan om en rijdt nog een paar keer langs die plek, maar vindt niks. Maar het blijft hem continue bezig houden en het maakt hem erg onrustig.

We kunnen niet zomaar aan de slag, want past mijn werk wel binnen zijn geloof? We hebben een heel gesprek over de kerk, zijn visie op het leven en die van mij. Pas na drie lange sessies wordt het hem duidelijk dat dit hele normale methoden zijn, die niet in strijd zijn met het geloof.

Voor we beginnen doet hij eerst een gebed. Prima, dat mag natuurlijk. Daarna gaan we los. Zijn obsessie leidt hem naar een recent vorig leven, waarin hij verliefd was op een jonge vrouw. Op een dag rijdt hij in de auto twee fietsers achterop en hij ziet tijdens het passeren dat het zijn broer is die naast zijn vriendin fietst. Hij schrikt, passeert hen daardoor rakelings en z'n broer raakt daardoor van de weg in het water en verdrinkt.

De vriendin van toen blijkt z’n vrouw in dit leven te zijn en is inmiddels overleden. Ik vraag die vrouw hier naar toe te komen en hij voelt ineens heel duidelijk haar aanwezigheid en haar liefde. Zijn obsessie blijkt daarmee te zijn opgelost.

De hele grote dominee gaat weer met een grote glimlach naar Afrika, waar hij als vrijwilliger een tehuis bouwt en kleine zwarte kindertjes op schoot neemt en in bad doet...
Agressieve vrouw

Een grote, forse vrouw van ca. 45 jaar komt bij me. Met alle respect, maar ze kon zo een ploeg door de klei trekken. Haar levensverhaal was één en al ellende. Als kind behoorlijk mishandeld en seksueel misbruikt door haar ouders. Later werd ze in tehuizen weer regelmatig seksueel misbruikt door groepen mannelijke patiënten. Veertig lange jaren van mishandeling, verkrachting en opsluiting. Ze wil dolgraag van dat rotgevoel af en zichzelf weer leren waarderen.

Ik laat haar eerst alle fysieke gevoelens benoemen, want ze moet uit dat verstand komen. Eerst lukt dat niet, want ze is vreselijk alert voor mij (ook een man, dus pas op!). Maar na een poosje komt er iets. Ze voelt zich onbehaaglijk en antwoord niet meer. Ik leg vriendelijk een hand op haar schouder om de aandacht te trekken, maar ze schrikt, rukt zich ineens los en schreeuwt: “Blijf van me af!” Ik denk niet dat dit voor mij was bedoeld, maar ik neem het toch maar serieus.

Ik trek m’n hand terug en ze draait zich nors van me af. Weer krijg ik helemaal geen contact meer en daarom raak ik heel voorzichtig haar schouder even aan met m'n vinger. Ineens vliegt ze me aan, rukt m’n T-shirt aan flarden, ik krijg daarbij vier schrapende nagels over m'n borst en ze pakt me met haar sterke handen bij m’n keel.

Dat gebeurt me wel vaker en dan laat ik het maar even gebeuren, maar dat kon ik me bij deze sterke dame niet veroorloven. Ik heb gelukkig vechtsportervaring, dus ik was zo weer los. Ik heb haar een hele tijd in de houdgreep moeten houden, voor ze weer een beetje bedaarde.

In latere sessies is er heel veel vertrouwen gegroeid en kon ik steeds meer doen, waardoor haar probleem uiteindelijk is opgelost en ze redelijk tevreden was met zichzelf. Maar soms moet je als therapeut heel goed uitkijken!
Verdriet ontladen

Een vrouw van 44 jaar heeft last van bepaalde gevoelens, maar ze kan het niet verder uitleggen. Ze doet heel erg haar best met Yoga, maar het nare gevoel blijft.

We beginnen met fysiek invoelen. Dat lukt niet echt, omdat ze niet goed contact maakt met haar lijf (de ziel is dan deels uit het lijf, uit zelfbescherming tegen het heftige voelen). Ik trek haar weer naar binnen door vanaf de knieën naar de voeten te strijken en daar komen de gevoelens al. Ze voelt druk op haar maag en haar borst en met die gevoelens probeer ik haar bij het verdriet te laten komen wat ik zelf al lang bij haar heb gevoeld. Maar het lukt niet. Steeds trekt ze zich weer terug in haar hoofd en voelt dan niets meer. Ze moet ineens plassen: volgens mij is dat een uitvlucht...

Als ze terug komt, lig ik op m’n rug naast haar matras en nodig haar uit om naast me te komen liggen. Ik mag haar hand vasthouden en stem me op haar af. Ik voel weer dat intense verdriet, maar laat dat nog niet merken.

Ineens voelt ze allemaal energie via mijn hand bij haar naar binnen komen. Die energie gaat naar haar buik en lijkt daar iets te verzamelen. Dan kruipt het omhoog en wordt er nog iets bij haar borst en keel opgepakt. Even later gaat het naar haar hoofd en dan zegt ze verbaasd: “Het is net alsof er stoom uit m’n ogen en neusgaten komt!”

Daar zat ik op te wachten, nu mag ik het loslaten. Ik barst in huilen uit en ontlaad een deel van haar verdriet. Op hetzelfde moment voelt zij zich heel rustig en warm worden. Ze is hier erg van onder de indruk.

Aan het eind zeg ik tegen haar: “Ik ga dit de volgende keer niet weer doen hoor, dan mag je zelf om je eigen verdriet huilen.”
Incest met opa

Een jongedame van begin 30 komt bij me. Ze vermoedt dat er tijdens de logeerpartijen bij opa en oma foute dingen zijn gebeurd en dat houdt haar heel erg bezig.

Ik breng haar langzaam terug in de tijd d.m.v. de klankschaal. De momenten dat ze bij opa en oma naar bed ging komen weer boven. Ze ligt in een bedstee en voelt niets meer: door de angst is ze al uit haar lijf.

Ik trek haar er via haar benen weer in en ze verstijft helemaal. Ze is doodsbang: opa kan elk moment komen! Opa ging altijd met z’n handen onder haar dekens en ze mocht daar niet over praten. Oma wist het wel, maar zei niets, want hij had op seksueel gebied niets aan haar. Er komt een enorme boosheid in haar op en ze is totaal niet geremd in het uiten, dus... Ik laat dat maar lekker even gebeuren.

We gaan weer terug in de tijd. Ze komt terecht in een ander leven en is daar moeder, maar die is niet erg blij met de jongste zoon. Als ik dat verder uitvraag, komt ze ineens tot een schrikbarende ontdekking: “Oh nee, nee toch! Die zoon is nu mijn opa en toen heb ik hem misbruikt!” Ze slaat de handen voor haar gezicht en barst in huilen uit. Ze begrijpt ineens waarom opa en zij in dit leven weer bij elkaar zijn en ze dit moet ervaren. Nu ze dit heeft ontdekt kan ze vrede hebben met alles wat er is gebeurd en het hem vergeven.

Als je regressie doet met een incestslachtoffer, ontdek je vaak dat dader, slachtoffer en toeschouwer een soort rollenspel spelen en in diverse levens steeds wisselen van rol. Vaak herhaalt dit zich drie à vier generaties binnen één familie, totdat iemand alles inziet en uit dat “spel” stapt.
Zwanger worden

Een vrouw van 38 probeert al jaren zwanger te worden en het lukt maar niet. Ze hebben alles al geprobeerd, zijn in diverse ziekenhuizen geweest, maar geen succes. Volgens de deskundigen heeft ze geen levensvatbare eitjes.

Na een gesprek over haar leven blijkt er sprake te zijn van familiekarma. De hele vrouwelijke tak van haar familie kampt met niet zwanger kunnen worden, miskramen en doodgeboren kindjes. Ik voel de aanwezigheid van twee kinderen bij haar, maar zeg dat niet.

Ik voel in haar aura en merk dat er bij haar buik heel veel ladingen zitten. Ik laat haar zich focussen op haar buik om te voelen wat daar is. Ik vraag haar dat gevoel a.h.w. bij elkaar te persen en in mijn handen te stuwen, die ik als een soort omgekeerd kommetje op haar buik heb gelegd. Op het hoogtepunt van dat stuwen geeft ze een seintje en ik trek die energie er dan met een heftige ruk en een keiharde schreeuw uit. Ze schrikt, haar buik schokt omhoog en ze valt weer terug op de matras. “Wat heb je nu gedaan?” vraagt ze verbaasd. “Het was net alsof je m’n ingewanden er uit trok!”

We hebben dit een tiental sessies herhaald, zoveel ladingen zaten er in die buik. Op een gegeven moment voelde ik heel sterk dat het klaar was en zeg ik tegen haar: “Oké, ik ben nu klaar met je. Gaat heen, spreidt je benen en vermenigvuldig je.” (Dit kon bij haar, want we hadden heel veel humor tijdens de sessies.)

Twee maanden later was ze zwanger, maar dat werd een miskraam. Nog twee maanden later (eind 2005) was ze weer zwanger en dat ging goed. De gyneacoloog was verbijsterd: "Dit kan helemaal niet!" zei hij en nam het haar bijna kwalijk. Het werd een dochter en die is inmiddels al weer een grote meid geworden (en ze lijkt echt niet op mij...).
Lekker plassen

Er komt een jonge vrouw bij me, ze is 32 jaar. Ze heeft een specifiek probleem, maar vertelt bij de intake ook dat ze al 12 jaar niet meer normaal kan plassen. Ze moet vier keer per dag een katheter inbrengen om haar blaas te kunnen legen.

Dat verhaal intrigeert me en terwijl we met haar probleem bezig zijn, ben ik af en toe stiekem bezig in haar aura. Er zit een hele nare lading bij haar onderbuik en ik haal daar tussen de bedrijven door steeds een stukje van weg.

Na afloop van de derde sessie vraag ik haar te gaan plassen. Ze kijkt me aan en zegt: “Maar je weet toch dat ik dat niet kan?” “Niet zeuren,” zeg ik, “plassen.” Ze gaat naar de WC en een paar minuten later komt ze terug met een hoofd als een biet. “Ik heb geplast!” roept ze verbaasd. Ze had haar blaas probleemloos helemaal kunnen legen... Ze heeft sindsdien nooit meer een katheter gebruikt. We hebben het eerst twee maanden bekeken, maar het bleef goed.

Haar verzekeraar vergoedde de kosten voor deze sessies niet en dat voelde voor ons niet goed. Ik schreef een brief uit haar naam en legde uit dat deze drie sessies à € 100 (toen nog) voor hun een besparing hadden opgeleverd van zo’n € 8.000 per jaar, inclusief de benodigde medische begeleiding.

Pas drie maanden later kregen we antwoord. Ze wilden natuurlijk eerst zien of er inderdaad geen katheters meer werden afgenomen en dat was het geval, dat hadden we zelf al geconstateerd. Hun antwoord? “U heeft helemaal gelijk mevrouw, maar we kunnen hier helaas niets mee.” Ik begrijp dat niet, zo'n besparing en geen vergoeding. En bovendien, ben je nou ondernemer of niet? Er zijn toch wel meer chronische kathetergebruikers? Daar kun je dan toch iets mee als verzekeraar?
De klokkenmaker

Er belt een jonge moeder. Haar zoon van 1,5 jaar kan niet slapen en is altijd overstuur. Het is net alsof hij steeds dingen ziet. Hun klokken zijn ook altijd in de war: of ze nu digitaal zijn of mechanisch, dat maakt niet uit.

Meestal heeft zoiets met overleden vorige bewoners te maken. Dat blijkt hier ook het geval te zijn, dus ik maak het huis weer vrij van entiteiten. Twee weken later hoor ik dat het eerst heel goed ging. Het kind was rustig en de klokken liepen weer gelijk. Maar daarna begonnen de verschijnselen weer terug te komen.

Ik neem een medium mee die zich gemakkelijk op dit soort dingen kan afstemmen, zodat ik via haar een sessie kan doen. We zitten samen met de beide ouders in de slaapkamer van de zoon, hebben allemaal kaarsjes om ons heen en we stemmen ons af. Er blijkt een man aanwezig te zijn die hier heeft gewoond en vroeger een broer was van het zoontje. De afspraak was dat het zoontje hem toen als gids zou helpen en dat hij dat nu voor het zoontje zou doen. Dit is erg emotioneel nieuws voor de ouders.

Dit was de kamer van die man. Er hingen allerlei klokken, die hij repareerde. Maar deze hobby was ook een vlucht voor z’n relatie. Ik vroeg of ik hem mocht helpen en even later deed ik met deze overleden persoon een regressiesessie via het medium. Door een trauma bij z’n geboorte had hij zich afgesloten voor z'n gevoel en kon hij niet meer open staan voor de liefde en zich ook niet meer binden aan iemand. Ik los dat op door hem die geboorte opnieuw te laten ervaren, waardoor er inzicht kwam in z'n gedrag. Daarna heb ik hulp gevraagd van de engelen en die hebben hem naar het licht gebracht. Vanaf dat moment ging alles weer goed, ook met de klokken.

Later hoorde ik van de moeder dat de klokkenmaker weer terug was, maar nu als gids. Hij had nu een hele andere energie en die voelde goed. Het kind was sinds de laatste sessie rustig en de klokken liepen nog steeds normaal. Mooi hè?
Sjamanic dream

Veel mensen zitten zo vast in hun denken, dat ze zich niet voor kunnen stellen dat je ook zonder gedachten kunt zijn. Je kunt toch niet "niet denken"? Ze zijn gekwetst in hun voelen en zijn helemaal in hun ratio (controle) beland.

Om ze te laten ervaren dat het ook anders kan, doe ik vaak een Sjamanic Dream. Hierdoor raakt hun hoofd vrijwel altijd helemaal leeg van gedachten. Ik hoop door die ervaring een verlangen op te wekken naar meer, zodat ze daar zelf naar op zoek gaan.

Ik laat ze ontspannen op de matras liggen en zet een speciaal muziekje op. Het is een rustig, ritmisch deuntje met trommel-, didgeridoo- en natuurgeluiden. Het volume is zodanig, dat het niet overheerst, maar dat het je ook niet loslaat. Ik heb versies van 15, 30 en 60 minuten.

Ik zit achter hun hoofd, leg m’n handen zachtjes op hun gezicht en beweeg niet. Ik adem energie van boven door m’n Ka-kanaal naar binnen, buffer het bij m’n hart en stuur het via m'n handen naar binnen bij het uitademen. Vervolgens doe ik dat met energie van onderen via m'n Ka-kanaal. Drie kwartier lang duw ik golven energie naar binnen vanaf hun hoofd, tot in de voeten. Af en toe verleg ik heel zachtjes m’n handen en pak ik het hoofd aan de zijkant, of leg ik een hand op het voorhoofd. Ook zet ik de vingers wel op bepaalde energiepunten.

Het resultaat? Ze raken na een poosje helemaal leeg en zijn verbaasd dat zoiets kan. Ook gebeurt het regelmatig dat ze op reis gaan met een totemdier, of ze ervaren visioenen. Al met al een ongekende ervaring en dat smaakt natuurlijk naar meer!
Medicijnverslaving

Een man belt of ik zijn vrouw kan helpen. Ze heeft medicijnen, durft de deur niet meer uit en heeft waanbeelden. Ze is al jaren onder behandeling van psychologen en psychiaters, maar het wordt alleen maar erger.

Haar man brengt haar hiernaar toe in de auto en ik inventariseer de problemen. Ook inventariseer ik de medicijnen en daar zit een indrukwekkende hoeveelheid antidepressiva bij. Dit zijn stoffen die er voor zorgen dat de zenuwen minder goed signalen doorgeven. Dat is bedoeld om emoties weg te drukken, maar het onderdrukt eigenlijk alles, je hele belevingswereld. Als je maar genoeg krijgt, wordt je vanzelf een zombie. Dat is toch geen genezen? Het vraagt op den duur alleen maar om sterkere doseringen. Je moet oorzaken oplossen en niet alleen gevolgen bestrijden. Ik schat in dat ik nog wel iets voor haar kan doen.

Na een paar sessies word ik gebeld. Ze is de kluts helemaal kwijt en ligt in bed. Ik ga naar haar toe en praat met haar. Er zijn allemaal spoken in de kamer en buiten lopen enge mannetjes in de tuin. Ze is bang. Op haar kastje zie ik allemaal potjes en doosjes en vraag of zij dat allemaal gebruikt. “Ja” zegt ze. “Maar dat is veel meer dan je vertelde!” zeg ik verbaasd.

Ik inventariseer alles en concludeer dat een aantal pillen in strijd is met elkaar en dat de meeste al veel te lang worden gebruikt. Ik maak een brief voor de psycholoog met deze constateringen voor haar, zodat ze die de volgende keer zelf kan overhandigen en vraag daarin of er iets aan gedaan kan worden. Er is een nieuwe psycholoog en die staat er wel voor open. Maar ze moet eerst een andere pil proberen en pas als die aanslaat, kan er een andere vervallen. Ze heeft wel die extra pil gehad, maar die andere is nooit vervallen.

Zo iemand krijg ik dus nooit bij z'n gevoel, dat is voor mij vechten tegen de bierkaai. Het is niet mijn stijl, maar ik ben gestopt met de behandeling... Zucht!
Perzische magiër

Een jongeman van ca. 30 jaar zit niet lekker in z’n vel. Hij voelt van alles, ook van andere mensen en zijn kat doet vreemd tegen hem. Hij heeft al hulp gehad, maar van een vreemde man die - naar later bleek - een sterke negatieve invloed op hem had.

Ik laat hem even ontspannen en daarna stemmen we af. Hij is hoog sensitief, dus dat gaat prima. Hij voelt iets langzaam in zich bewegen en ervaart dat als heel negatief. We zoomen hierop in en het blijkt een bewustzijn te hebben, een mannelijke energie.

Ik maak contact met dat bewustzijn en vraag waarom hij hier is. Uiteindelijk blijkt hij een hele oude Perzische magiër te zijn. Hij is er niet om de jongeman te helpen, maar puur voor zichzelf. Hij moest toch ergens “onderdak” vinden in een lichaam? En dit was voor hem een gemakkelijke prooi.

De jongeman wil graag van hem af en samen zetten we de ongenode gast onder druk. Het gevolg is dat hij langzaam uit het lichaam van de jongen schuift en er even later naast ligt. We zien een in lappen gewikkeld skelet met een tulband op het hoofd en een stafje in de hand.

Ik pak m’n flesje Floridawater, sprenkel wat over hem heen en gebied hem te vertrekken. Even later ziet de jongeman hem hij bij het raam staan, maar dat is mij nog niet ver genoeg. Ik sprenkel nog eens en gebied hem weer om te verdwijnen. Daarna staat hij buiten voor het raam. En dat op de eerste verdieping, zonder balkon… knap van hem hoor. Ik ga nog een keer in de aanval en daarna is hij helemaal weg. De jongeman voelt zich daarna weer prima.

Later hoorde ik dat de kat ook weer graag op hem lag te spinnen…
Het knuffelbeest

Een jongetje van zeven heeft PDDNOS (een moeilijke term voor “we weten het niet”) en heeft elke nacht last van nachtmerries. Hij is erg onrustig, friemelt en wiebelt en kijkt alle kanten op als hij naast z'n moeder bij me op de bank zit.

Als ik hem wat vraag, dan krijg ik wel een kort antwoord, maar ik kan door z'n onrust hooguit een paar seconden contact met hem houden. Ik kan zo geen sessie met hem doen, maar er is nog een optie. De band met moeder is heel goed, dus ik stel voor om een sessie met haar alleen te doen, waarbij zij zich afstemt op haar zoon.

De volgende keer doen we dat en dat gaat heel goed. We gaan na waar het pijnpunt van haar zoon ligt en dat blijkt zijn lievelingsknuffel te zijn. Daar is iets mee aan de hand. We gaan terug in de tijd en zien dat oma die ooit voor hem had gekocht op de rommelmarkt. Hij was van een ander jongetje geweest, die bij hem in de buurt woonde.

We gaan ons verbinden met dat jongetje en zien hem boven op de overloop staan. Hij ziet dat vader z’n moeder van de trap af mept en hij kruipt verstijfd van angst weg achter z’n knuffel. Op dat moment projecteert hij z'n heftige emoties in dat knuffeldier. En dat was niet voor het eerst...

Na de sessie spreken we af om een paar proeven te doen. Als hij slaapt, haalt z'n moeder de knuffel bij hem weg en neemt hem zelf mee naar bed. Het gevolg: de zoon heeft geen nachtmerries meer, maar moeder nu wel. Dat is dus duidelijk: die negatieve energie moet van die knuffel af.

Mijn advies: verpak de knuffel waterdicht en begraaf die ca. 50cm in de grond om de aarde die lading te laten neutraliseren. Twee maanden later is het Sinterklaasfeest. Ze graven de knuffel weer op en die is weer helemaal oké. Maar inmiddels vindt hij de knuffel niet meer zo interessant: hij heeft een nieuwe “liefde” gevonden… In elk geval waren hiermee de nachtmerries opgelost.
Echt doodgaan

Ik heb al veel mensen geholpen met het herbeleven van een sterfervaring. Meestal zit ik daar “doodkalm” bij, maar deze sessie was zelfs voor mij wel erg heftig…

Een vrouw van 60 zit met familiekarma. De hele familie zit al generaties lang in de zeevaart en dat is een groot probleem, want het gezegde luidt: “In elke stad een andere schat” en zo was dat ook. Al die vrouwen hebben te maken (gehad) met ontrouw door hun man en zijn daardoor behoorlijk gekwetst.

We gaan met haar terug in de tijd en ontdekken dat zij zelf ooit ook een zeeman was en ook diverse liefjes elders had. Daardoor begreep ze ineens heel goed waarom ze in dit leven in diezelfde situatie zat: ook haar man houdt daar wel van en zij moet er iets van leren. Tijdens één van de reizen komt er noodweer op zee, het schip vergaat en ze verdrinkt.

Ik laat haar die sterfervaring weer beleven en zeg rustig: “Oké, ga maar dood. Voel maar eens is hoe het is om te sterven.” Normaal gesproken is dat alleen maar een emotionele herbeleving, maar deze dame ging wel even iets verder. Ineens staan m’n rugharen recht overeind en ik controleer of alles nog goed is: ik voel haar ademhaling en hartslag niet meer...

“Oké, 30 seconden en 10 daarvan heb ik al gemist” denk ik bij mezelf en ik handel verder geheel instinctief. In een flits grijp ik haar bij de schouders en beveel schreeuwend uit alle macht: “Terugkomen, nu!” Tegelijkertijd schud ik haar heftig door elkaar, grijp in gedachten haar zieltje “bij de kraag” en scheur die weer terug in dat lichaam. Het heeft allemaal nog geen twee seconden geduurd.

Ineens hapt ze gierend naar lucht. “Ik was dood” piepte ze even later. “Ja” zeg ik, “dat klopt, dat heb ik gemerkt. Maar zo gemakkelijk kom je niet van me af. Je had nog niet eens betaald.” Ik was verbaasd over mezelf dat ik zo snel m’n humor weer terug had... Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Het is inmiddels al heel wat jaren geleden en het is ook nooit weer gebeurd, maar dit blijft me wel altijd bij.
Kapotte glazen

Een jongeman van 30 is hier al een paar keer geweest. Er zit iets in hem wat af en toe razend wordt en dan gaat hij letterlijk door deuren en ramen.

We proberen bij die boosheid te komen, maar hij voelt niet gauw iets. Even later kijkt hij me strak aan, bijna dwars door mij heen. Een blik van: “Wat wil jij? Wie denk je wel dat je bent?” Ik ben op m’n hoede: ik ken deze blik en die kan elk moment tot een explosie leiden. Ik kijk hem onbewogen aan en geef rustig antwoord. Hij voelt zich bedreigd en bedreigt daarom mij. Ik blijf rustig en geef weer antwoord, maar niet het goeie. Ik zou bang moeten zijn en hem met rust moeten laten, wat ik natuurlijk niet doe.

Plotseling schiet hij omhoog en pakt me net onder de keel bij m’n shirt. Een zeer dreigende blik, alsof hij iemand anders was, maar ik ben niet onder de indruk. We gaan staan en ineens draait het op een vechtpartij uit. Het is echt menens: hij of ik. De theeglazen spatten uiteen door de kamer.

Ik laat me tegen de deur duwen en hou hem met één arm op afstand. Gelukkig zijn mijn armen langer dan die van hem, want zijn vuisten razen rakelings voor mijn gezicht langs. Ik ben nog steeds rustig maar denk: “Als je nu ook nog maar ietsje dichterbij komt, dan moet ik iets doen wat niet leuk is.” Maar ineens krijg ik z’n hand te pakken, draai die achter z’n rug en duw hem voorover op de matras. Ik moest een half uur boven op hem zitten, voordat hij weer bedaarde.

De volgende keer nam hij een set nieuwe glazen mee. Best lief hè?
Schoenlappers

Een echtpaar weet van mijn activiteiten en ze zijn erg nieuwsgierig of ik ook kan achterhalen waar zij ooit geleefd hebben. Pure nieuwsgierigheid.

Wij – mijn vrouw en ik en dat echtpaar – gaan rond de tafel zitten en ik ga in een lichte trance. Ik laat m’n hoofd losjes voorover hangen en leg m’n hand met de duim en de wijsvinger op elkaar voor m’n vrouw neer. Mijn vrouw stelt korte, bondige ja/nee vragen, waarbij de clue aan het eind van de vraag ligt. Zodra ze de vraag heeft gesteld, test ze de spierkracht in m’n vingers. Bij een “Ja” schieten m’n vingers open (en valt m’n hoofd bijna op tafel) en bij een “Nee” blijven ze stijf op elkaar.

Eerst een paar controlevragen, zodat we zeker weten dat het “Ja” en “Nee” ook kloppen. We beginnen met de wereldkaart. Ik reageer op Europa en als we daar verder gaan, valt m’n hoofd bijna op de tafel bij Ierland. Oké, de kaart van Ierland erbij. Noord, oost, west en zuid komen allemaal voorbij. Het is west. Er worden een aantal grote steden genoemd en bij één daarvan worden we warm. We komen uit bij een heel klein plaatsje aan een riviertje.

Ze hadden een groot gezin en waren schoenlappers. Ze waren een soort hofleverancier voor de adellijke familie even verderop. Na afloop vertellen ze verbaasd dat ze al heel lang iets met Ierland hebben en daar altijd nog eens naar toe zouden willen gaan op vakantie. Vreemd? Ik denk het niet…
De zeedijk

Een jongedame van 18 zit met een probleem. Ze kan zich niet uiten door een enorme blokkade bij haar keel. We zijn er al een paar keer mee bezig geweest, maar er is ook veel schaamte en angst dat iemand haar hoort.

We gaan ´s avonds laat in het donker naar de Friese zeedijk en zoeken een plek ver van de mensen op. Dat is daar niet zo moeilijk. We gaan in het gras zitten, praten even en dan vertel ik haar wat ik wil gaan doen. Eerst op de dijk liggen en goed aarden in het gras, daarna verbinden met het water, met de lucht en als laatste met het vuur in haar keel.

Het is koud en de wind is guur en venijnig, maar we doen toch onze oefeningen. Na een uurtje is het zover en ik daag haar uit om te gaan schreeuwen. Er komt niets. Ik jut haar op, maar de keel blijft op slot, wat ik ook doe. Wat nu? Ik provoceer haar nog een keer, maar er gebeurt weer niets.

Ze kijkt me wanhopig aan, de mond wijd open, alsof ze iets wil zeggen, maar niet kan praten. Ik kijk minachtend terug en zeg dat ik er mee ophoud. “Zonde van m’n tijd! Ik sta hier m'n best te doen en jij doet helemaal niks! Was ik er maar nooit aan begonnen! Zoek het maar uit!” roep ik. Daarna loop ik quasi boos bij haar weg met een stevige tred. "Wat moet ik nu?" roept ze me vertwijfeld na. "Ga maar met de bus en anders ga je maar lopend naar huis. Trut!" Ik doe alsof ik heel erg boos ben en haar compleet in de steek laat.

Ze blijft helemaal alleen achter in het donker. Maar een eindje verderop blijf ik staan luisteren. Ik sta benedenwinds, dus ze hoort me niet en ze ziet me ook niet, maar ik kan haar wel horen. Ik verwacht elk moment een paniekuitbarsting. Op een gegeven moment verbeeld ik me dat ik een snikje hoor, maar ik weet het nog niet zeker. Dan hoor ik echt een snik en even later nog een paar. Ineens is er een enorme schreeuw en nog één en nog één. Dan volgt er een heftige huilbui.

Ik laat haar even een tijdje huilen en dan loop ik weer terug en ga vlak voor haar staan. Ze heeft dat nog niet eens in de gaten, als ik zeg: "Lekker is dat hè?" Ze schrikt even, huilt en lacht tegelijk en vliegt me meteen in de armen. We slaken samen nog een paar oerkreten en maken er een wedstrijdje van: wie kan het hardst schreeuwen? Het komt er allemaal probleemloos uit.

Midden in de nacht lever ik weer een stralende dochter bij haar ouders af. Heerlijk!
Oud en wild

Over het algemeen is het zo dat gedragspatronen steeds meer vast gaan roesten, naarmate de leeftijd vordert. Hoe ouder de cliënt is, hoe moeilijker het vaak is om iets bij die persoon los te krijgen. Maar dat geldt niet voor deze man… Hij is 65 en kan niet goed bij z’n gevoel komen. Toch is hij erg open en eerlijk. Het lijkt me een hele lieve man. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.

Ik leg hem uit wat ik wil gaan doen en wil voorzichtig starten met een klankschaalhealing om te kijken hoe hij reageert. Ik laat hem even ontspannen en dan laat ik hem wennen aan het geluid. Het is een grote schaal, met een hele diepe klank, net een orkest.

Daarna zet ik de schaal op z’n buik en ik sla hem zachtjes aan. Ik zie een kleine schok door hem heen gaan, maar verder niets. Dus nog een tik, maar nu harder. Ik zie weer een schok en nog eentje. Ze worden steeds heftiger en ik haal de klankschaal van z'n buik af. Z’n lichaam gaat ineens als een gek te keer en ik controleer regelmatig z’n pols, want hij is natuurlijk niet meer de jongste.

Ik vraag hem of hij rustig af wil bouwen, want dit is nu wel even genoeg. “Dat wil ik wel, maar dat kan ik niet!” roept hij. Ik aard hem door vanaf z'n knieën naar z'n voeten te strijken en daardoor wordt hij weer rustig. Na de pauze doen we dat nog een keer en er gebeurt weer precies hetzelfde. Hij is gewoon niet tegen te houden en helemaal niet bang. Na afloop voelt hij zich fantastisch en heeft meteen al zin in de volgende keer.
Seks in Egypte

Veel vrouwen hebben vandaag de dag nog steeds last van wat er in het oude Egypte bij rituelen is gebeurd. Kennelijk is het nu de tijd om er mee af te rekenen, want er komen steeds meer bij me met dat soort problemen.

Maagdelijke meisjes werden door priesters geronseld. Het was een eer voor de familie, maar de meisjes gingen met tegenzin. Ze werden opgesloten in een gebouw met meerdere vrouwen. Ze kregen les van de oudere vrouwen in astrologie, religie, spiritualiteit, seksualiteit en allerlei handvaardigheden.

Zodra er rituelen moesten worden uitgevoerd, mochten ze in eerste instantie figureren. Later gingen ze meer doen en op een bepaalde leeftijd was het tijd voor de inwijding. Meestal was dat een ontmaagding door de priesters, waarbij totale overgave het hoogste was dat de jonge priesteres kon bereiken. Ja, ja...

Een aantal vrouwen liet dit met tegenzin gebeuren, want wat konden ze doen? Anderen verzetten zich, maar dat verzet werd gauw gebroken. En als je helemaal vervelend was, dan mochten de soldaten met je doen wat ze wilden en kreeg je zo 30 à 40 man over je heen. Bijna al die vrouwen hebben daar een trauma aan overgehouden.

Ik breng ze dan weer terug naar dat leven en laat ze dat weer ervaren. Heel heftig is dat en vaak moet ik ook de dominante priester spelen om die weerstand, angst en afschuw weer op te roepen. Maar het gaat er om dat ze die emoties van toen weer kunnen ontladen en transformeren. Daardoor komen ze weer bij hun innerlijke kracht. En als ik dan die immense glimlach zie na afloop, dan ben ik apetrots. Weer een stukje karma opgelost!
In de bosjes

Een vrouw van 30 jaar heeft grote moeite met relaties. Ze heeft wel vriendjes gehad, maar zodra het serieus werd, kapte ze af. Niet bewust, maar het gebeurde gewoon. Ze is eigenlijk heel erg bang voor mannen. Ze praat vlak, kijkt vlak en haar uitstraling is vlak...

We gaan op zoek naar de oorzaak. Ik probeer van alles, maar er gebeurt weinig. En als er iets gebeurt, dan is het net alsof ze het opleest uit de krant: alsof het niet van haar is. Ik vraag haar alles m.b.t. ervaringen met mannen in haar leven, want ik voel dat het in dit leven is gebeurd. Helaas, geen succes.

Bijna ten einde raad stel ik voor om de rollen om te draaien: ik op de matras en zij er naast. Ze begrijpt er niets van en probeert te bedenken wat er nu van haar wordt verlangd. Maar ze is erg nieuwsgierig, dus we doen het zo.

Ik houd haar hand vast en stem me op haar af. Even later verander ik in een klein meisje en ben ik in een park met een paar vriendinnetjes aan het spelen. Ineens rennen die weg en ik heb geen idee waarom. Totdat iemand mij plotseling van achteren vastpakt, in de bosjes sleurt en anaal verkracht. Ik voel er niets van, want m’n ziel is al mijlenver weg… Ik wil het niet voelen.

Even later komen er langzaam aan stukjes van de puzzel boven water. “Tja, nu je het zegt. Ik ben vanaf m’n 7e wel heel erg veranderd.” En dan: “Oh ja… m’n moeder heeft eens verteld dat ik rond die tijd een keer ben thuis gekomen met bloed in m’n broekje…”

We hebben het niet kunnen oplossen, doordat ze absoluut niet bij haar gevoel kon komen en daar ook niet de tijd voor wou nemen. Wel is haar duidelijk geworden waarom ze zich zo opstelde in relaties die wat intiemer werden. Ik hoop dat ze daar nu iets mee kan.
Spastische darm

Na een zware strijd tegen darmkanker en een levensbedreigende operatie, waarbij de gehele endeldarm is verwijderd, houdt ze er een spastische darm aan over. Ze is weduwe en is 55 jaar. Of ik daar iets aan kan doen.

Ik had nog nooit eerder een spastische darm behandeld en zeg dat ook eerlijk tegen haar. Toch ben ik benieuwd of ik daar wat mee kan. Ik laat haar op de massagetafel liggen en controleer haar aura. Bij haar onderlijf, zowel voor als achter, voelt het niet goed. Het voelt daar ook koud, maar dat is ook logisch: er is daar heel wat gebeurd.

Ik begin de grote meridiaan die van de kruin naar het stuitje loopt, te behandelen. Ik smeer haar in met massageolie en duw met m’n hand een bolletje energie bij haar stuitje naar binnen, door haar huid heen. Ik begin die meridiaan voorzichtig te “dotteren” van stuit naar kruin en weer terug en herhaal dat een aantal malen. Ik neem daarbij dat bolletje energie zo'n 7 cm onder m'n hand mee. Ik noem dat maar dotteren, omdat ik dat bolletje door die meridiaan heen trek, waardoor vernauwingen open gemaakt worden en de energie weer kan doorstromen.

Dit is belangrijk, want de kosmische energie die via onze kruinchakra binnenkomt, voedt ook alle organen in ons lijf, dus ook de darmen. Ook aan de voorkant zijn er nog wat blokkades die ik weg haal.

Na vier van dit soort sessies was die darm weer helemaal rustig…
Rust zacht...

Een man zit helemaal in zak en as. “Kan ik eens met je praten?” Zijn vrouw is 55 en wil niet meer leven. Ze hebben al veel gepraat, maar het helpt niet. Ze is erg depressief, zonder duidelijke reden. De huisarts en een paar psychologen zijn al geraadpleegd, maar dat leverde niets op, behalve pillen. Ik stel voor om haar de volgende keer mee te nemen.

Het is zover. Ik moet erg m’n best doen om het gesprek op gang te krijgen, want ze is hier alleen maar omdat hij dat graag wil. Ze is zwaar depressief, maar niet verdrietig: ze wil gewoon niet meer. Een slachtoffer dat zich in de nederlaag heeft berust. Fysiek is ze gezond en er lijkt geen enkele reden te zijn voor deze situatie. Het gesprek verloopt erg zwaar en ik hou het met moeite op gang. Ik vraag op een gegeven moment heel direct: “Kijk nou eens naar je man. Hij vecht voor je. Wil je dan ook niet meer voor hem leven?” “Nee” zegt ze beschaamd. Dan kijk ik naar hem en zie dat hij grote moeite heeft om zich flink te houden. Wat is dit verschrikkelijk!

Ik gooi het over een andere boeg. Nadat ik me op haar heb afgestemd, blijkt dat haar zus een aantal jaren geleden is overleden en dat ze die heel erg mist. Ze wil ontzettend graag naar haar toe, maar ze durft geen zelfmoord te plegen. Die verantwoordelijkheid laat ze liever aan een ander over. Ik kan haar hier niet mee verder helpen, want ze laat me gewoon niet toe.

Kort daarna is ze opgenomen in een gesloten inrichting, waar ze na een paar maanden is overleden. Rust zacht? Ik hoop het echt voor haar, maar hoe zacht rust haar echtgenoot nu?
Verboden aan te raken

Een levenslustige vrouw van begin 50 is in paniek omdat haar man wil scheiden. Hij is al bij haar weg en woont bij z'n nieuwe vriendin. Ze heeft drie kinderen thuis wonen. Ze is één brok emotie en kan er geen kant mee op. Eerst maar eens ontladen dus.

Ze ligt op de matras en ik maak de spanning bij haar los. Ze gaat te keer als een gek en dat lucht flink op. Daarna gaan we op zoek naar de reden voor de paniek en daarbij komen we iets vreemds tegen. Elke keer als ik haar aanraak, waar dan ook en hoe dan ook, slaat ze haar handen voor het gezicht en verstijft helemaal. Ze is ontzettend bang, maar ik heb er een heel apart gevoel bij.

Ik probeer er achter te komen wat er is en wat blijkt? Als een man haar aanraakt, dan verwacht zij dat ze seksuele handelingen moet verrichten. “Zo hoort het toch?” zegt ze. Er volgt een heel gesprek over normen en waarden, hoe mannen en vrouwen in deze maatschappij met elkaar omgaan en dat daar bij de mannen helaas vaak een (onbewuste) egoïstische bedoeling achter zit.

We gaan oefenen. We zitten tegenover elkaar op de matras, maar hebben nog geen contact. Daarna wordt er stapje voor stapje steeds meer contact gemaakt, te beginnen met vingers aanraken. Na drie sessies, heel veel hindernissen, gepraat, veel gehuil en oefenen, is ze zover dat we elkaar overal kunnen aanraken, zonder dat dat iets oproept. Aanraken is gewoon aanraken en daar zit verder geen bedoeling achter. Het is haar nu duidelijk dat aanraken helemaal niets met seks te maken hoeft te hebben.

We eindigen bij elkaar op schoot met een heerlijke knuffel en een enorme glimlach. Pas toen konden we echt aan het werk, zonder aanraakproblemen.
Openbare healing

Ik ben bij een collega op bezoek die oorspronkelijk vanuit de reguliere zorg komt en geen ervaring heeft met klankschalen. We besluiten daar iets aan te gaan doen. Ze woont erg afgelegen, midden op het platteland, aan een riviertje. Aan het water is een mooi terras en omdat het heerlijk zomerweer is, besluiten we daar aan de slag te gaan. Ik heb vier Tibetaanse klankschalen meegenomen, waaronder een hele grote en een enorme kristallen schaal.

Ik ga bij haar een traditionele klankschaalhealing doen, wat inhoudt dat ik haar meridianen en chakra’s ga uitlijnen en synchroniseren. Dat doe ik zoveel mogelijk op specifieke plaatsten op het lichaam en bij het hoofd probeer ik binnen de eerste auralaag te blijven. Ook gaan we de verbinding tussen linker en rechter hersenhelft versterken, door de klankschaal op een bepaalde manier om haar hoofd heen te draaien.

Ik begin met de kleinste schaal van beneden naar boven te werken. Er is een heerlijke glimlach op haar gezicht en ze geniet met volle teugen. Er komen een paar kanovaarders langs die verbaasd naar het schouwspel kijken. Even later, als ik met de grote Tibetaanse schaal bezig ben, komt een motorkruiser langs. Tussen twee klankschaalklappen in kom ik even omhoog, kijk naar hen en leg de vinger zachtjes op m’n mond.

Ze hadden het mooie geluid al gehoord en voeren heel zachtjes. Nu zetten ze de motor ook nog uit en drijven heel langzaam voorbij. Ze kijken en luisteren met bewondering en ik hoor ze bijna denken: “Lag ik daar maar”. Ze glimlachen en maken er foto’s van. Ik steek vriendelijk twee duimen op: bedankt voor het begrip! Mijn collega op de grond heeft er helemaal niets van gemerkt...
Stookkosten

Het klinkt misschien raar, maar het is aan de orde van de dag: mensen die overlijden en niet los kunnen komen van deze wereld. Ze lunnen hun kinderen nog niet loslaten, zijn met een drukke carrière bezig, zijn oud of ziek en durven het leven nog niet los te laten. Allemaal redenen om vast te blijven houden aan dit leven en niet over te gaan.

Toch hou je dat proces niet tegen en ze voelen de energie uit hun lichaam trekken, te beginnen bij de voeten. Hun ziel gaat heel langzaam omhoog en glijdt via de kruinchakra naar buiten. Daardoor ontstaat er een gevoel van kou, een intense kou van binnen uit, die langzaam omhoog trekt. Stervenskou. Ook ontstaat een heel sterk gevoel van vermoeidheid. Naarmate de ziel verder omhoog kruipt, wordt het duidelijk dat er geen houden meer aan is en er ontstaat angst. “Wat nu? Waar moet ik naar toe? Ik wil of kan nog niet weg!”

Angst en paniek spelen zich achter de schermen af. Met wie moet je dit bespreken? En ze begrijpen je toch niet en kunnen je ook niet helpen. Alles blijft binnen en hoopt zich op tot een enorme lading. Toch moet je er uit: je hebt geen keus. En dan, op het allerlaatste moment, als je voelt dat je bijna los bent, neem je een paniekbesluit. “Ik ga niet weg, ik blijf!” Je springt als een vlo over van de ene sok naar de andere en kruipt in het lichaam van een dierbare, iemand waar je een goeie band mee hebt. Dat doe je natuurlijk niet bij een “boze buurman”. Alsof je de sofware van een bijna defecte PC met een memory stick overzet naar een andere PC. Dat heet een ”aangehechte energie”.

En dan? Die nieuwe PC, sorry, die andere persoon krijgt het ook koud, wordt ook moe en angstig, zonder te weten waarom. Die gaat dan naar de huisarts en krijgt staalpillen voor de waarschijnlijke bloedarmoede, gaat een dikke trui dragen, is “zomaar” angstig en de kachel moet thuis een graadje hoger. Allemaal onverwerkte gevoelens die de overledene als laatste heeft ervaren en meeneemt naar de gastheer of -vrouw. Vaak is het ook net alsof er iemand bij hun is. Beiden kunnen niet of nauwelijks verder met hun proces en dat blijft zo, totdat de gastheer of –vrouw zelf komt te overlijden.

Maar niet als ze hier komen. We maken dan contact met de kou, laten die helemaal doortrekken tot aan het hoofd en gaan een dialoog aan met de overleden persoon. Alles wat nog uitgesproken moet worden, wordt uitgesproken. We gaan net zolang door tot beiden klaar zijn om elkaar los te laten. Vaak moet er vergeving worden uitgesproken naar elkaar.

Dan vraag ik om hulp van de engelen om de overledene op te vangen en te begeleiden, draai de kruinchakra open en begin de ziel los te maken. Ik strijk daarbij rustig van beneden naar boven over het lichaam en stuw die ziel zachtjes naar buiten. Vaak zijn er nog wat plekken waar het “haakt” en die maken we dan los. Soms kan de gastheer of –vrouw dat ook zelf doen. Zo'n ziel glijdt er vaak heel soepel uit en ik geef die mee aan de engelen en bedank hun daarvoor.

Dan krijgt de gastheer of -vrouw het ineens heel erg warm! De trui moet meteen uit en ze zijn ook niet meer moe. Alsof je een knop omdraait!
Vredig sterven

Ze is 60 jaar en heeft last van doodsangst. Ik merk al snel dat het om een geboortetrauma gaat. Ze heeft nek- en schouderklachten, voelt een strakke band om het hoofd, is bang om te stikken en ervaart druk op de borst. Dat zijn typische geboorteverschijnselen.

Ik wil met haar overademen en dat is vooral omdat ze erg verstandelijk is en moeilijk kan voelen. Met overademen kun je het verstand (controle) helemaal passeren. Maar dat gaat bij haar niet. Haar spieren en borstkas zijn zo stram, dat ze niet voldoende kan ademen. Ik adviseer haar daarmee eerst naar een fysiotherapeut of masseur te gaan.

Een week later is ze er weer: er is niemand die dat wil doen. Daar snap ik helemaal niks van. Ik besluit het dan maar zelf te doen zet de massagetafel klaar. Het is voor haar eerst erg pijnlijk, maar het wordt langzaam aan beter. Het neemt een aantal sessies in beslag en dan is de boel redelijk los.

We gaan overademen en al snel komt de doodsangst om de hoek kijken. Vooral als ik haar keel vastpak, is het raak. We hebben van te voren de afspraak gemaakt: “Stop is stop”, dus ze bepaalt zelf de grens. Eerst is er angst voor de angst en zegt ze veel te vroeg "Stop". Ik vraag of ze echt bij haar grens was (meestal niet) en nodig haar uit om net iets verder te gaan. Zo neemt de angst heel langzaam af.

Op een gegeven moment belt ze af: ze heeft pijn in haar buik en moet naar het ziekenhuis. Er is kanker vastgesteld en ze heeft niet lang meer te gaan. Ik heb daarom een bergkristal en een rozenkwarts ingestraald en gevraagd of de helpers er voor willen zorgen dat ze vredig over kan gaan. Die heb ik bij haar man gebracht en die heeft ze onder haar kussen gelegd.

Een paar weken later hoor ik dat ze is overleden. Haar man bedankte nog en vertelde dat ze geen angst meer had om te sterven en heel vredig is gegaan… Zou ze op onbewust niveau al hebben geweten dat ze zou sterven? Is ze daarom bij mij gekomen?
Nachtelijk bezoek

Ze is een jaar of 42 en heeft last van een entiteit die haar ‘s nachts vastdrukt en spiritueel verkracht. Ze voelt dit als een echte verkrachting. Dit komt wel meer voor, maar niet zo vaak. Ze heeft al van alles gedaan om er van af te komen, maar dat is niet gelukt.

Ik probeer haar fysieke gevoelens te lokaliseren, maar ze springt van de hak op de tak. Elke keer als ik beet lijk te hebben, komt ze weer met een ander verhaal en zit ze weer in haar verstand. Na twee sessies is het eindelijk duidelijk dat ze last heeft van ca. vijf vervelende entiteiten. Ook staat ze onder de negatieve invloed van een bestaand persoon. Ik stel voor om de volgende sessie samen met een medium te doen, zodat we orde op zaken kunnen stellen en er achter kunnen komen wie wat waarom doet. Dat klinkt haar goed in de oren.

Diezelfde nacht lig ik in bed met m’n vrouw. Ze maakt me wakker, want we hebben bezoek zegt ze. Een indrukwekkende persoonlijkheid staat in de opening van de slaapkamerdeur. Hij beveelt ons te stoppen met de behandeling. “Stuur die vent maar weg”, zeg ik slaperig. “Maar hij laat zich niet wegsturen” zegt ze. “Vraag dan m’n vader maar” zeg ik lui. Mijn vader helpt me namelijk altijd vanuit de spirituele wereld.

Maar mijn vader wordt door de grote man als een pluisje aan de kant geveegd. M'n vader zegt dan dat dit hem en ons boven de pet gaat en dan dringt het ineens tot me door dat dit niet zomaar een entiteit is en dat we inderdaad beter kunnen stoppen. We hebben dat toegezegd en toen verdween hij. Ik heb haar vervolgens gemaild met dit verhaal, de volgende afspraak afgezegd en haar doorverwezen naar een goede exorcist. Je moet je grenzen wel kennen, want er is heel veel tussen hemel en Aarde waar wij niet tegenop gewassen zijn, ook ik niet.
Engelenhealing

Hij is een dominee met een tamelijk obsessief probleem, houd het maar op irritante dwanggedachten. Ik denk dat ik hem daar heel goed bij kan helpen.

Na een paar sessies hebben we in de gaten dat hij heel veel oude ballast bij zich heeft en dat die het beste opgelost kan worden door fysieke ontladingen. Daarbij gaat het lichaam als vanzelf zeer heftig trillen en schudden, gevolgd door een enorme zucht van: "Zo, dat is ook weer klaar". Wat er dan klaar is, weet hij niet, maar zo voelt het gewoon voor hem.

Tijdens één van de sessies ben ik bezig met zijn energie. Ik zit naast hem op de grond en bewerk de energie bij z'n buik. Eerst gaat dat goed, maar even later voel ik dat er iets niet in orde is. Het is net alsof het niet mag of kan, maar ik kan dat niet goed duiden. Ik ga dus maar gewoon door.

Even later krijg ik het gevoel dat ik overbodig ben en in de weg zit. Alsof ik links en rechts ben ingesloten door anderen die me aan de kant willen hebben. Wat blijkt nu: er zijn zoveel engelen met hem aan het werk, dat ik er niet meer bij kan en totaal overbodig ben. Ik ben toen maar met m'n rug tegen de muur aan gaan zitten en heb gezegd: "Werkze jongens, ik kijk wel even toe hoe jullie het doen!"

Het was voor hem een hele bijzondere sessie. Hij heeft van alles gevoeld, terwijl ik helemaal niets deed. Nu vraag ik vooraf altijd hulp van boven, maar het is me nog nooit eerder gebeurd dat ik gewoon aan de kant ben gezet. Maar goed, wat heeft een dominee nog te wensen als hij zo door een stel engelen wordt geheald?
Snelle voetballer

Een voetballer van tegen de 30 jaar meldt zich met problemen op het relationele vlak. Na even met hem te hebben gepraat, bleek dat te worden veroorzaakt door een bindingsprobleem tussen hem en z'n moeder, ontstaan bij z'n geboorte. Hij was gewoon niet goed of niet lang genoeg opgepakt en had zich daardoor afgesloten voor dat soort dingen.

Meestal pak ik dat aan d.m.v. overademen. Dat is een techniek waarbij je heel veel zuurstof in je bloed pompt, waardoor alle spanning in je lichaam los gaat komen. Maar ook wordt daarbij je verstand gepasseerd en kom je diep in je gevoel. Normaliter doe je daar een aantal sessies over, want er is eerst altijd angst voor het onbekende.

Maar niet bij deze jongeman. Hij is helemaal niet bang en door zijn perfecte conditie is hij in staat om in zeer korte tijd zoveel zuurstof naar binnen te trekken, dat hij vrijwel direct bij z'n gevoel komt. Ik heb nog nooit iemand zo zien ademen, geweldig!

Het resultaat was er dan ook naar: de eerste ronde was even een kwestie van wennen, bij de tweede ronde ervoer hij z'n geboorte zoals die werkelijk door hem was beleefd. Daardoor snapte hij ook waarom hij was zoals hij was. En bij de derde ronde heb ik een aantal dingen qua beleving gecorrigeerd, waardoor hij z'n geboorte kon herbeleven zoals het eigenlijk had gemoeten en daarmee konden we de pijn bij hem transformeren.

In één middag helemaal klaar! Dit heb ik nog nooit eerder en daarna ook nooit weer beleefd...
Paniek in de bus

Een buschauffeur van 44 jaar heeft last van paniekaanvallen op sommige trajecten en die lijken almaar erger te worden. Het enige houvast wat we hebben is dat het gebeurt bij sneldiensten met vrij zicht. Hij rijdt dan het liefst achter een vrachtwagen.

We gaan overademen, waarbij er flink wat zuurstof naar binnen wordt gehaald om spanningen los te maken. Na een paar sessies begint hij fysiek behoorlijk te reageren: hij moet steeds gal spugen en dat blijkt te maken te hebben met boosheid op z'n familie. Dat is destijds zo hoog opgelopen, dat hij niets meer met hun te maken wilde hebben en z'n achternaam heeft laten veranderen. Hij begint zich nu ook te realiseren dat hij heel moeilijk bij z'n gevoel kan komen.

Op een keer schiet hij ineens van de matras af, duikt in elkaar in een hoek en maakt zich heel klein. Hij slaat de handen om z'n hoofd en ziet lichteffecten aan het eind van een soort koker. Die gaat z'n geboorte opnieuw beleven... En inderdaad, in de komende sessies ervaart hij dat hij een fysiek hele zware geboorte heeft gehad en daarbij heel veel stress heeft beleefd.

Op een keer is zijn vrouw er bij en loopt hij weer tegen het voelen aan. Hij komt daar maar niet bij. Als ik hem vraag: "Hou je van je vrouw?", dan zegt hij gewoon "ja", maar voelt daar niets bij. Ook de volgende pogingen lukken niet. Ik laat haar boven op hem zitten en vraag het nog een keer. Weer geen gevoel. Ik dreig z'n mond af te gaan plakken, zodat hij verplicht wordt om dat met z'n lichaam en gevoel duidelijk te maken. Na een poosje volgt er een omhelzing en schieten ze allebei in de tranen... Het is gelukt en zij voelde dat nu heel duidelijk. Hè, hè!

Na nog een aantal geboortesessies, waarbij er flink wat moeilijkheden zijn verwerkt, zit hij weer helemaal in z'n gevoel, kan dat ook goed uiten naar z'n vrouw en de paniekaanvallen zijn nooit meer teruggekomen.

Ik ben blij dat het nu allemaal is opgelost, maar ik snap nog steeds niet wat dat met die busroutes te maken had. Maar ja, ik ben ook geen buschauffeur...
Geen zin in seks

Er belt een vrouw die met een behoorlijk probleem zit en graag een afspraak wil maken. Ze wil liever niet voor de telefoon vertellen wat er is. Ik laat me dan maar verrassen.

Op de afgesproken tijd staat ze voor de deur. Het gekke is dat je aan de hand van de stem toch altijd een beeld creëert van iemand en als ze dan ineens voor je neus staan, blijkt dit helemaal niet te kloppen. Zo ook bij deze dame: ze is 48 jaar, heel mooi en straalt. Even omschakelen dus...

We drinken even een kopje thee en dan komt haar probleem er uit: "Ik heb een relatie, maar heb heel veel moeite met seksualiteit, ik ben er gewoon niet bij". Weer moet ik even omschakelen, want dat was wel het laatste wat ik bij deze dame had verwacht. We praten nog even door om wat meer gegevens boven water te halen.

Dan gaan we aan de slag. Al heel snel komt haar boosheid op mannen naar boven. Met de trommel en de klankschaal gaan we terug in de tijd. Er komt een ervaring in het oude Egypte, in een hele grote ruimte. Daar staan een aantal jonge meisjes met een wit gewaad aan in de rij en er zijn een heleboel mannen aanwezig. De meisjes worden één voor één geofferd op een stenen tafel, door ze met een mes onder de ribben recht in het hart te steken.

Ik boots dat na met m'n vinger en er komt geen enkele reactie. Ze verzet zich totaal niet en slikt alle emoties en angsten in. We hebben dat nog eens over gedaan en ik heb haar daarbij uitgedaagd om haar gevoel te uiten. Dat draait op een heftige toestand uit, waarbij ze zich vreselijk verzet. Dat voelde goed!

Bij een latere sessie blijkt dat ze zo rond het jaar 400 door een andere heerser is verkracht en vervolgens ook nog eens door een heleboel soldaten. Weer ondergaat ze alles gelaten en voelt een enorme hekel aan mannen opkomen. Ook krijgt ze een enorme hekel aan seks, aan haar onderlijf en aan haar vrouwelijkheid. Weer doen we het over, waarbij ik haar uitdaag om alle emoties te laten gaan. Dat gaat ook goed.

Nog een sessie later hoor ik dat ze voor haar huidige relatie nog een huwelijk heeft gehad. Bij hem ging ze zich zodanig te buiten met haar seksualiteit, dat die niks meer van zich liet horen. De tweede man schrok zich dood toe hij dit ontdekte en klapte helemaal dicht. Haar gedrag klopte gewoon niet met het beeld wat mannen van seks met een vrouw hadden. Ze lieten haar daardoor alleen en zij werd onbewust bang om zich ooit nog op dat gebied uit te leven: wel liefde, maar geen seks meer. Door een heel lang gesprek over normen en waarden en over hoe mannen denken, is dit weer rechtgepraat.

Inmiddels is ze met haar huidige relatie getrouwd en dat gaat nu prima.
De journalist

In geef ergens in Friesland een lezing over reïncarnatie. Op een gegeven moment heb ik ook een demonstratie gegeven, waarbij iedereen in de zaal mee mocht reizen naar een andere tijd en plek op deze aarde. In de zaal zat ook een journalist die voor de krant werkte en op zoek was naar een mooi verhaal. Ik wist dat niet, want hij stelde zich pas na de lezing aan mij voor, waarbij hij vroeg of hij hier een verhaaltje over mocht publiceren. Dit is wat hij in de krant heeft gepubliceerd:

Er is meer tussen hemel en ... Ja, wij. Een groepje Friezen, in een baan om de Aarde. Opgestegen vanuit een zaaltje en op zoek naar onze andere ik.

Van reïncarnatie dacht ik dat het lekker simpel was. Als je het hier leuk doet, wordt je in jouw volgende leven weer een iets beter iemand. Ben je niet zo aardig tegen je ouders en collega's, dan kom je terug als een lelijke aap of een glibberige kikker.

Soms herinner jij je dat je een Middeleeuwse ridder was of een zeebonk op de Bounty en verkering had met een van die lekkere hoela-meiden. Er zit geen god bij, want daar komt veel te vaak ruzie van.

Maar als Peter Langendijk tien minuten met zijn lezing onderweg is, blijkt reïncarneren toch een ingewikkeld klusje. Het Rad van Wedergeboorte, de buitenaardse zielenparkeerplaats, een afdaling in acht stappen...

Twee vrouwen voor ons kijken elkaar aan. Ze hadden bij een derde vrouw een tupperware-avondje, maar de vierde werd ziek. Ze sloegen af naar het centrum en zitten nu hier, toevallig.

Peter is hypnotherapeut en energetisch genezer. In zijn folder staat dat hij helpt bij blozen, tics en incest. Ook kun je bij hem in contact komen met overleden personen of je galactische oorsprong achterhalen. Te veel om in een ruk te behandelen. Hij komt terug, in april en mei. Als zichzelf of als Arijou-Zaar, zijn kosmische ik.

Je kunt er niet omheen, zegt hij. Mensen reïncarneren. Hij vertelt van sterke staaltjes. Over toeristen die in een wildvreemde stad de weg weten. Die woonden er vroeger als iemand anders. De Dalai Lama, ook zo'n voorbeeld. De lui zoeken na zijn dood wat rond in de bergen - en hebbes, daar vinden zij hem als jochie in een hutje terug.

"Onze zoon van zes zegt al sinds hij kan praten, dat hij vroeger een dokter was", zegt een van de twee vrouwen voor ons. Zo toevallig zitten ze hier dus ook weer niet. "Eerst lachten we er om, maar hij blijft er maar op terug komen en vertelt steeds meer details. Wat doen we hiermee?" "Aanhoren en niet uithoren", adviseert Langendijk.

Eindelijk, we mogen vliegen. We wrijven ons in de handen. Als we die boven de hoofden langzaam uit elkaar halen, schieten er dunne draden uit onze vingers. Niet iedereen ziet ze, maar dat kan ook komen doordat het licht nu op de laagste dimstand is gezet.

De voeten plat op de vloer, rug en kont in de stoel gedrukt. De ogen dicht, we gaan! Langendijk geeft op rustige toon opstijginstructies. Ik hoor hem in het gangpad op en neer lopen. Om de acht stappen slaat hij op een klankschaal.

Het dak van een gebouw, Friesland verkleint. Nederland, Europa. We bukken voor een GSM-satteliet. Ik raak de anderen kwijt. Er mag gedaald worden. De Himalaya? Ik hou helemaal niet van bergen, geef mij maar plat water of desnoods Gaasterland. Ik kan gas geven en bijsturen wat ik wil, het einddoel is bepaald.

Diep onder me schiet een hutje voorbij. Ik land in de eeuwige sneeuw. Niemand in de buurt, van boeddha en iedereen verlaten. Het koude zweet staat me op de bovenlip.

"Kijk naar jezelf. Wat heb je aan?" vraagt Langendijk vanuit de verte. In draag een dik pak, van een yak. Ben ik zo'n sherpa? Met hoogtevrees?!

Zonder hulp van Peter stijg ik rap op en vlieg op de bonnefooi terug naar het zaaltje waar we vertrokken. Ik kijk in de ogen van m'n buurman. "Jo wienen in ein fuort", zegt hij. ("Je was heel ver weg").
Bang voor kusjes

Ik doe een sessie met een vrouw van bijna vijftig jaar. Ze komt van helemaal niets voelen in een paar maanden tijd naar heel veel voelen en dat is voor haar een enorme vooruitgang. Daar komt nog bij dat ze nu ook spirituele dingen begint waar te nemen en daar moet ze heel erg aan wennen.

Aan het eind van de sessie ligt ze nog een poosje bij te komen, want het was voor haar best wel een heftig stukje. Maar ik kijk af en toe even op de klok, omdat we niet te ver uit kunnen lopen. Meestal maak ik dan even contact op de arm, schouder of buik, om met fysieke signalen heel voorzichtig haar aandacht te trekken en haar weer in het hier-en-nu te krijgen.

Langzaam aan komt ze bij haar positieven en als ik merk dat ze weer redelijk is geland, zeg ik uit de grap "Ik denk dat je zometeen iets heel spiritueels gaat beleven." Mijn bedoeling was om haar even later een heel lief kusje op haar voorhoofd te geven. Dat doe ik wel eens vaker: het tovert vrijwel altijd meteen een glimlach op iemands gezicht, waardoor ze er weer helemaal bij zijn.

Op het moment dat ik haar voorhoofd heel zachtjes kus, schiet ze verschrikt overeind en is helemaal overstuur. Ze grijpt naar haar hoofd, huilt en kan de eerste vijf minuten geen woord uitbrengen. Daarna roept ze met een paniekerige stem: "Oh, wat was dat eng! Wat was dat doodeng!" Ik vraag wat er was gebeurd en dan vertelt ze: "Jij kunt maar één kusje tegelijk geven en ik voelde er wel tien tegelijk, overal op m'n gezicht!"

Ik schoot in de lach en wist meteen wat er was gebeurd. Ik vraag vooraf altijd hulp van boven en de spirituele wereld staat bekend om z'n humor. Toen ik zei dat ze een spirituele ervaring zou gaan beleven, hebben ze natuurlijk mijn bedoeling al geweten en dat maar eventjes waar gemaakt.

Ik heb haar getroost met de gedachte dat ze daar boven kennelijk ook van haar houden. Even later was de glimlach weer terug op haar gezicht. "Maar ik ben echt verschrikkelijk geschrokken hoor!" En toen ze weer naar huis was, heb ik nog even heerlijk gelachen...
Vrouwelijkheid in een kristal

Er komt een jonge vrouw bij me met een aantal behoorlijke problemen. Één ervan is dat ze zich helemaal geen vrouw voelt en er alles aan doet om vooral niet op te vallen bij de mannen. Ze gedraagt en kleedt zich als een onopvallend muisje.

Als we op zoek gaan naar de oorzaak, ontdekken we dat ze in een aantal vorige levens zeer negatieve ervaringen heeft gehad met mannen, waardoor al haar zelfrespect als vrouw is verdwenen. Bij de indianen noemen ze zoiets "soul loss", oftwewel zielsverlies.

Dat wordt verorzaakt door een heftige, niet verwerkte ervaring, waarbij een deel van de persoon - in dit geval haar vrouwelijkheid - zodanig schrikt, dat die er van doorgaat. Net als bij een PC, waarbij één programma crasht en opnieuw geïnstalleerd moet worden. Zie het maar als een bang bolletje energie, dat zich niet meer aan die persoon durft te hechten.

We gaan dus een soul retrieval doen. Dat is een techniek waarbij je dat verloren stukje weer gaat opsporen en integreren. Ik vraag haar zich af te stemmen op die vrouwelijkheid en laat haar even later spontaan een richting aanwijzen waarin we dat moeten zoeken. Dan volgen we die lijn, terwijl ik zachtjes op de trommel sla. We komen ergens in de kosmos. Daar ziet ze een bolletje licht, wat van haar is.

Na enig onderhandelen wil dat bolletje wel mee terug, dus ik pak het op met m'n handen om het weer bij haar naar binnen te laten stromen. Maar er is enige terughoudendheid bij dat bolletje. De vrouwelijke energie wil wel, maar twijfelt nog aan de eigenares. En de eigenares twijfelt ineens ook nog aan zich zelf en durft de integratie nog niet aan.

Wat nu? De sessie afbreken en het later nog eens proberen? Ik ben al lang blij dat we dat bolletje weer hebben gevonden. Dus ik doe een voorstel. Ik pak een groot stuk rozenkwarts (die staat voor vrouwelijke energie) en stop die vrouwelijke energie daar in, zodat we het later weer kunnen oppakken. Ze snapt er helemaal niks van, maar vindt het wel een goed (lees "veilig") idee.

In de weken daarop heb ik elke dag die rozenkwarts ingestraald met m'n handen en gevraagd of "ze" er goed op willen passen. Drie sessies later was mevrouw er aan toe. Ik pak de rozenkwarts, ga er mee over haar lichaam en voel dat de vrouwelijke energie bij haar vagina naar binnen wil. Ik leg de steen er boven op en laat het gebeuren. Even later begint ze te heerlijk te glimlachen. Ik weet genoeg, het is klaar.

In de periode daarna is ze helemaal vanzelf langzaam aan weer gaan "opbloeien"...
Menselijk radar

Een jonge vrouw komt bij me en zit helemaal niet lekker in haar vel. Ze blijkt heel erg gevoelig te zijn voor alles wat er om haar heen gebeurt en pikt ook heel veel emoties op van anderen, waar ze vervolgens helemaal niets mee kan. Haar aarding is slecht en haar aura is zo open, dat die helemaal geen bescherming biedt. Een combinatie die heel veel voorkomt.

We gaan de volgende sessie naar de dijk bij het IJselmeer en zoeken een rustige plek aan het water. Het is stralend mooi zomerweer, dus we liggen eerst even lekker in het gras. Ik leg haar uit dat we eerst gaan testen hoe groot haar aura is, om haar duidelijk te maken wat ze allemaal op kan pikken. Ik doe dat door een flink eind bij haar weg te lopen en daarna kom ik zonder geluid te maken vanuit een onvoorspelbare richting naar haar toe. Zodra ze me op de één of andere manier waarneemt, moet ze met haar arm in die richting wijzen.

Ik vraag haar zich helemaal te ontspannen en de ogen dicht te houden. Dan loop ik de dijk over en ga via de straat een eind naar links. Als ik de dijk weer op klim, zie ik haar in de verte liggen. Ik schat dat de afstand zo'n 50m is. Ik had nog maar drie stappen in het gras gedaan (het gras was heel kort en ritselde niet) en ineens wees ze heel resoluut precies naar mij. Ik riep haar toen om te gaan kijken waar ik stond. Ze was er zelf verbaasd over.

Dit hebben we nog een paar keer herhaald, vanuit andere richtingen en steeds wist ze me weer feilloos te peilen, tot wel op ca. 100m.

We praten nog even na en ineens zegt ze: "Daar is iets." Ze wijst ondertussen met haar arm naar het noord-oosten, maar ook schuin omhoog. "Bedoel je in de lucht?" vraag ik. "Ja," zegt ze, "daar is iets." Ze heeft al een hele tijd de ogen dicht. Ik sta op en tuur en luister in de verte. Ik zie niets en ik hoor niets. Haar arm buigt heel langzaam mee naar het noorden, alsof ze het volgt als een radar. En dan zie ik even later iets. Het is een helicopter, heel in de verte, nauwelijks te zien en door de zuid-westenwind absoluut niet te horen...

Of het nodig was om haar aura te comprimeren? Dat had ze toen wel begrepen...
Ben ik een homo?

Een man van een jaar of 55 heeft problemen met z'n relatie en met het voelen. Hij is getrouwd, heeft kinderen, maar twijfelt soms of hij wel of geen homo is. Maar hij heeft geen relatie met mannen.

We gaan aan de slag. Hij zit vol met verdriet, maar het komt er in eerste instantie niet uit. Pas na een aantal pogingen schiet hij ineens in een huilbui en stopt dan ook meteen weer. Ik voel wel dat er nog veel meer zit.

Ik ga achter hem op de matras zitten en leg m'n handen op z'n hartchakra, op z'n rug. Hij praat ondertussen maar door over van alles en nog wat en blijft daardoor in z'n verstand zitten. Ik trek hem heel zachtjes tegen m'n borst aan en vraag: "Wat wil je me nu eigenlijk echt vertellen?" En dan: "... Ik denk dat..." "Stop", zeg ik, ik kap hem meteen af. "Niet denken, maar voelen. Probeer het nog maar eens." Dan loopt hij helemaal vast, omdat hij niet bij z'n gevoel kan komen.

Ik kruip hem heel voorzichtig van achteren aan en leg m'n handen op z'n borst. Op dat moment (vertelde hij later) worstelt hij met de gedachte: "Kan dit wel? Ben ik nu een homo als ik dit toesta?" (Zijn vader was een homo.) Ik druk heel zachtjes z'n hoofd achterover, zodat het tegen m'n schouder rust en houd hem heel liefdevol vast. Hij weet niet wat hij daar mee moet en wordt erg onrustig. Dan zegt hij ineens: "Ik heb de neiging om onderuit te zakken en heel klein te worden." "Oké, doe maar," zeg ik, "laat maar zien."

Dan gaat hij op z'n zij liggen met opgetrokken knieën en verandert in een heel klein jongetje. Ik doe een dekentje over hem heen en stop hem lekker in. Dan ga ik achter hem liggen en streel zachtjes z'n hoofd en armen. Ik laat hem voelen dat hij geaccepteerd wordt zoals hij is. En dan begint hij te huilen: hij had als kleine jongen z'n vader heel erg gemist en dat zit hem nu nog steeds dwars...
Buitenaardse wezens

Meestal gaan deze verhaaltjes over mijn klanten, maar nu gaat het even over mezelf. Het is ook een bijzonder verhaal, dus het past er precies bij.

Ik heb diverse sessies van mijn vrouw gehad, waarbij ze Jin Shin Jyutsu bij me deed (een oude Japanse vorm van energiehealing) en ik op de behandeltafel lag. Ik gaf me daar dan helemaal aan over en na een poosje begon er dan steevast van alles spontaan te bewegen: m'n hoofd draaide alle kanten op, m'n armen deden vreemde dingen en soms ook m'n benen. Ook verkrampte vaak m'n buik eventjes. Ik was me er heel erg van bewust, maar deed het niet zelf. Ik liet het allemaal rustig gebeuren. "Ze zijn weer met me bezig" zei ik dan, maar had geen idee wie "ze" waren en wat "ze" deden. Maar het voelde altijd wel heel goed.

Ik heb in het verleden drie keer een nieuwe heup gekregen, één links en twee rechts, met tamelijk veel complicaties en dat gaat nog steeds niet helemaal lekker. Er is nog steeds iets aanwezig wat behoorlijke spierklachten veroorzaakt, maar we weten niet wat het is. En dan lezen we ineens in de Paravisie over Haggai Katz. Hij is een Israëliër die bijzondere healingen verricht. Haggai is daarom in februari 2014 door een stichting in Breda uitgenodigd om een lezing te komen doen over z'n werk. Hij heeft nl. intensief contact met buitenaardse wezens die mensen kunnen opereren en daarmee ongelofelijke resultaten bereiken. Hij is de intermediair en zorgt voor de afspraken en de communicatie met die wezens. In 2003 waren er in Israël al 50 klinieken waar dit gebeurde, in de VS 464 en in Engeland, Denemarken en Australië waren ze toen ook al bezig. In Israël doen ze dat notabene al twintig jaar en wij hebben er in Nederland nog nooit van gehoord... Willen we dat trouwens wel horen?

Dat opereren is niet in fysieke zin, zoals wij dat kennen in ziekenhuizen, maar ze doen het in ons energetische lichaam met hele gecompliceerde instrumenten. Als je in het fysieke lichaam gaat sleutelen (zoals bv. kankercellen   weghalen) en de oorzaak blijft nog in het energetische lichaam zitten (bv. onverwerkte emoties, of een genetische afwijking), dan komt het probleem later weer terug in het fysieke lichaam en krijg je weer kanker. Los je het probleem in het energetische lichaam op, dan duurt het even voordat dat is ingedaald in het fysieke lichaam, maar dan is het wel blijvend opgelost.

Dat was dus net wat voor mij. Ik heb een afspraak gemaakt en op naar Breda. Sinds kort is hij daar elke maand ongeveer een week. Hij is een hele lieve, zachtaardige man en laat me na een kort praatje op een behandeltafel liggen. Hij maakt contact met de buitenaardsen en die zaten eigenlijk al te wachten. Ze wisten dat ik zou komen en hadden zich al goed voorbereid. Ze gaan meteen aan de slag met een totale lichaamsscan.

Ik ben helemaal niet nieuwsgierig, dus ik vraag ondertussen van alles. Het eerste wat ik wou weten is van welk stelsel ze afkomstig waren. "Ze komen van Sirius" zegt Haggai meteen. "En hoeveel zijn er?" Het is even stil en dan zegt hij: "Er zijn er nu 17 en ze werken in drie teams." Daar was ik best wel even van onder de indruk, want zoveel had ik niet verwacht. Hij had zelf ook nog niet eerder beleefd dat er zoveel van dit soort helpers tegelijk waren. Even later begon m'n hoofd te bewegen. Ik herkende dat van thuis, maar bracht het nog niet met elkaar in verband.

Toen kwam de uitslag van de scan. De pen van de heupprothese zat voor een groot deel vast in m'n dijbeen, maar het bovenste stuk zat niet vast. Daar zat veel te veel speling omheen, waardoor er beweging ontstond en m'n spieren voortdurend op een oneigenlijke manier werden overbelast om de boel bij elkaar te houden. In die ruimte zat een dikke laag vocht. Door een genetisch probleempje en door het vocht kon het bot daar niet groeien en hechtte zich dus ook niet aan het metaal van m'n prothese. Maar er was nog meer. Door alle operaties, röntgenfoto's pijnstillers en anti-biotica was er zoveel vergif in m'n lijf gekomen, dat m'n nieren daardoor een flinke opdonder hadden gekregen en m'n bloed nog vol zat met die rommel.

Één team begon met het genetische botgroeiprobleempje, een ander team nam het vocht en de prothese onder handen en het derde team ging aan de slag met m'n nieren. Ik voelde van alles: weer ging m'n hoofd heen en weer, of heftig achterover, dan m'n armen een stukje omhoog alsof ze werden opgetild. Dan voelde ik weer van alles in m'n buik en verkrampte die af en toe zo erg, dat m'n bovenlijf een stuk omhoog schoot. Het deed geen pijn, maar er gebeurde wel van alles. Het klopte ook met wat Haggai zag gebeuren.

Hij ziet dan 17 energiën die van allles doen en omdat zij er zo'n twaalf uren over doen en wij dat in ongeveer drie kwartier beleven, is het voor hem net een versnelde film. Hij heeft er vaak moeite mee om al die bewegingen te volgen. Aan het eind werd mijn rechtervoet rechtop gedraaid (die hangt bij mij om pijn te voorkomen altijd naar buiten) en het was net alsof iemand m'n knie aan de onderkant optilde en het been een hele tijd een beetje op en neer bleef bewegen. Dat gebeurde ook in het echt.

Al die bewegingen die ik ervoer kwamen me zo bekend voor van thuis, dat ik op een gegeven moment vroeg: "Hebben deze wezens mij al eens eerder geopereerd?" Haggai stelde de vraag op zijn beurt aan de wezens en moest toen even grinniken. "Ja," zegt hij, "goed dat je dit vraagt. Ze kennen je al zeven jaar en hebben al vaker aan je gesleuteld. Ze zeggen ook dat het heel goed is dat je nu eindelijk eens bij hen bent gekomen, want hier hebben ze de beschikking over zeer geavanceerde apparatuur en bij jou thuis niet. Dat is ook de reden dat ze zich zo goed konden voorbereiden, want ze hadden je 'dossier' al.

Als laatste werd ik helemaal in een apparaat gelegd, waarin m'n bloed helemaal werd gezuiverd van de gifstoffen. Ik had toen warmte- en koudeverschijnselen kunnen voelen, maar daar heb ik verder niets van gemerkt. En toen was het klaar. De eerste 72 uur kon het allemaal wat gevoeliger zijn (dat klopte inderdaad) en na een week of drie zou ik moeten gaan merken dat de pen vaster gaat zitten in de heup en de spierproblemen minder worden. Ik ben heel erg benieuwd.

Heel langzaamaan is de pen vaster gaan zitten, zonder dat daar verder iets aan gebeurde. Na vijf maanden zat hij weer helemaal vast...

Gilles de la Tourette

Een vrouw van 61 heeft last van allerlei vervelende zaken. Een aantal helpers hebben haar verteld dat ze last heeft van "implantaten". Dat zouden dan entiteiten of andere energievormen zijn die haar voortdurend bestookten met ophitsende, negatieve teksten. Ook zetten die haar aan tot heftige scheld- en vloekpartijen tegen mensen die het haar moeilijk maakten. Ze voelt dat heel sterk als iets wat niet van haar is, maar wat ze ook niet tegen kan houden. In de reguliere zorg is dat bestempeld als "Gilles de la Tourette". Ze heeft er dagelijks last van.

Ze belt vanuit het ziekenhuis. Ze is opgenomen wegens een overdosis slaaptabletten, omdat ze er niet meer tegen kon: ze werd er stapelgek van en wou er een eind aan maken. Ik hoor een tamelijk onsamenhangend en hier en daar onwaarschijnlijk verhaal aan en weet niet goed of ik nu met een borderliner te maken heb, een "shopper" die aandacht zoekt bij allerlei therapeuten, of iemand die gewoon heel erg verward is. Ze is aan de anti-psychotica en ik adviseer haar om dat eerst in overleg met de arts redelijk af te bouwen, anders kan ik haar niet helpen. Ik houd wel een slag om de arm, want ik weet niet of dit voor mij wel een geschikte klant is.

Een paar weken later belt ze. Ze is weer thuis, maar is helemaal in paniek en weet niet meer wat ze moet doen, zo heftig is het met die stemmen. We maken een afspraak. Als ze hier is, laat ik haar eerst maar eens uitpraten en na zo'n twintig minuten zeg ik: "Nu heb je heel veel gepraat, maar ik heb nog niets over jezelf gehoord." Ze is even stil en begint dan weer op dezelfde manier. Weer onderbreek ik haar. Ik zit vlak tegenover haar en aard haar via de benen: ze begint heftig te schokken. Daarna gaat het gesprek meer over haar zelf...

Ik zeg haar dat ik niks geloof van die implantaten waar ze het voortdurend over heeft. Ik snap wel wat ze bedoelt, dat kan echt, maar dat is hier niet het geval. Ze staat gewoon veel te open voor de negativiteit die de mensheid door de eeuwen heen in de 4D laag heeft geprojecteerd. "Implantaten krijg je bij de tandarts", zeg ik. Ze kijkt me even verbaasd aan en dan moet ze lachen. Maar ze begrijpt me even later wel.

We gaan verder op de matras. Ze voelt dat die "Gilles de la Tourette" aan de rechterkant in haar buik zit. Ik leg m'n hand daar op en vraag: "Hoe graag wil je dat kwijt?" Eerst krijg ik een bijna zakelijk antwoord, maar daar neem ik geen genoegen mee. Ik wil dat ze voelt hoe graag ze dat kwijt wil en die emotie wil ik horen in haar stem. Na een paar keer is dat zover. Dan vraag ik wanneer ze dat kwijt wil en weer moet ik een paar keer vragen, voordat ik die heftige overtuiging in haar antwoord hoor. "Nu!" roept ze dan heel hard.

"Pers het maar in m'n hand" zeg ik. Ze perst en perst en als ik zie dat ze op haar piek zit, grijp ik het vast en ruk het er met een enorme schreeuw uit (Siberische sjamanenhealing). Ze schrikt er van, schokt even en voelt dat er iets uit haar is getrokken. "Zo," zeg ik, "dat was Gilles, maar er zit nog een restje". We doen het nog een keer, weer die schreeuw en dan zeg ik: "Oké en dat was Tourette..."

Vier weken later is ze weer bij me: ze heeft sinds de vorige behandeling helemaal geen last meer gehad...
De vechtjas

Hij is 52 jaar, keihard voor zichzelf, zowel fysiek als mentaal en heeft een zwaar verleden. Hij staat voortdurend op scherp, is nergens bang voor en heeft heel veel gevochten. Als je hem dwars zit, pas dan maar op, want dan gaat hij helemaal door het lint en is niet meer te houden. Hij is ontzettend afgevlakt door alles wat hij heeft beleefd en kijkt tijdens het gesprek voortdurend naar de vloer. Hij is totaal niet verlegen, maar zijn ziel is gewoon een heel eind weg. Wonderlijk genoeg kan hij heel open en eerlijk over zichzelf praten. Dit is de eerste keer dat hij met z'n verhaal naar buiten komt.

Hij heeft in z'n jonge jaren, toen hij beroepsmilitair was, een korte affaire gehad met een meisje uit een woonwagenkamp, het meisje werd zwanger en hij werd door haar familie gedwongen om te trouwen. Vervolgens is hij financieel helemaal uitgekleed en kon daar niets tegen doen, zelfs de politie was bang voor deze mensen.

Op een gegeven moment is hij gevlucht en was hij een poosje ondergedoken. Daarna heeft hij weer een leven opgebouwd en een busje gekocht voor z'n werk. Hij dacht dat de familie van het meisje hem inmiddels vergeten was. Maar door een ongeval kwam hij in het ziekenhuis en toen hij weer naar huis zou en in z'n busje stapte, stond die familie ineens weer om hem heen. Hij deed gauw de deuren op slot, maar ze sloegen de hele bus met staven en knuppels kort en klein. Hij was heel wat gewend, maar tot dat moment nog nooit zo bang geweest voor z'n leven.

Weer onderduiken, weer een leven opgebouwd en is later een juwelierszaak begonnen. Toen dat een beetje liep, kreeg hij op een ochtend direct na het openen van de zaak bezoek: die familie was er weer en heeft de hele zaak leeggehaald. Ook daarna zijn er nog diverse bedreigingen geweest. Nu, jaren later, is hij nog steeds vreselijk alert op alles om hem heen. Om elke hoek kan weer iemand van die familie tevoorschijn komen. Het belemmert hem compleet om te genieten van het leven.

Hij is van dat meisje gescheiden, weer getrouwd met een ander, opnieuw gescheiden en inmiddels heeft hij weer een nieuwe vriendin, maar durft zich niet aan haar te hechten. Hij heeft ook al jaren lang last van nachtmerries: die familie komt dan weer langs en dan wordt hij badend in het zweet en schreeuwend wakker. Of ik daar iets aan kan doen...

Tja, wat nu? Hij zit zo vreselijk in z'n verstand, dat een heleboel technieken al bij voorbaat afvallen. Ik kan wel met hem gaan praten, maar hij snapt het allemaal donders goed, dat hoef ik hem echt niet uit te leggen. Het enige wat ik kan bedenken is een energiebehandeling, waarbij ik gedurende drie kwartier niets anders doe dan energie via m'n Ka-kanaal bij mezelf naar binnen trekken en die via m'n handen en zijn hoofd door hem heen stuwen. Voor hem is dat gemakkelijk: hij hoeft alleen maar rustig te liggen.

Het resultaat: hij wordt rustig en leeg in z'n hoofd. Na twee behandelingen reageert hij in het dagelijkse leven veel minder opvliegend en na drie behandelingen heeft hij helemaal geen nachtmerries meer. Bij de vijfde behandeling geeft hij aan dat het behoorlijk goed met hem gaat. Daarna mailt hij dat hij de volgende afspraak graag wil verzetten en later wel met een nieuw voorstel komt.

Ik heb nooit weer iets van hem vernomen. Zou het nu nog steeds zo goed met hem gaan, of is die familie weer langs geweest? Ik hoop van harte dat dat laatste niet het geval is...
Lekker winkelen

Er komt een vrouw bij me van tegen de 50 jaar met een heel bijzonder probleem. Als ze naar de winkel gaat, dan slaat de paniek vrijwel altijd bij haar toe en moet ze er zo snel mogelijk weer uit. Als er dan een rij mensen voor de kassa staat, escaleert de paniek enorm en houdt ze het niet meer. Ze zet het winkelkarretje dan maar ergens neer en vlucht zo snel mogelijk de winkel uit naar huis. Daar zit ze dan ineengedoken achter de bank te trillen, haar hoofd tussen de knieën en de armen er om heen geslagen. Het kan wel tot 4 à 5 uren duren, voordat ze weer wat is bedaard.

Ze is hiervoor al een jaar of zes in behandeling geweest bij een reguliere instantie, vervolgens is ze drie maanden opgenomen geweest in een gesloten inrichting en het wordt alleen maar erger. Na de gesloten inrichting neemt ze weer contact op met die reguliere instantie voor verdere behandeling, maar er is een wachttijd van ongeveer een half jaar en dat duurt haar te lang. Via een kennis komt ze bij mij terecht.

We doen eerst gedurende een aantal sessies wat algemene oefeningen om te ontladen, haar energiestromen weer te normaliseren en om dingen uit te leggen, want ze snapt totaal niet wat er aan de hand is. Als we zo'n beetje toe zijn aan de kern, kan ze ineens bij de reguliere instantie terecht voor een intakegesprek. Ze krijgt een behandeladvies: een post traumatische stress praatgroep, die twee jaar gaat duren, samen met anti-psychotica. Ze zei toen: "Ik ga met Peter verder."

We besluiten om te kijken wat er in de praktijk gebeurt en gaan een drukke supermarkt in. Eerst samen even kijken bij de kassa's, dan weer naar buiten en even aarden, dan samen een rondje door de winkel, weer naar buiten en vervolgens moet ze alleen door de winkel, terwijl ik van achter de kassa's blijf toekijken. Het valt me op dat ze voorover gebogen als een bange hond door de winkel loopt, een hond die elk moment een schop kan krijgen.

Ze komt weer terug en ik vertel haar wat ik heb gezien. Haar houding straalt iets negatiefs uit en daar reageert de omgeving op, door met een boog om haar heen te lopen, of door haar compleet te negeren. Dat pikt zij dan weer op, waardoor haar houding nog negatiever wordt. Daar moet ze doorheen zien te breken, dus: "Je gaat nu weer alleen de winkel in en je laat jezelf zien, hoofd omhoog, tieten vooruit!"

Enigszins aarzelend doet ze dat, maar ik zie dat ze weer die oude houding aanneemt. Even kijkt ze achterom naar mij en ik reageer onmiddellijk met mijn houding: hoofd omhoog en tieten vooruit. Gelukkig, ze neemt het over. Een paar minuten later komt ze met een tevreden glimlach weer bij me. "Het voelde al een stuk beter en er was zelfs iemand die mij groette", zei ze verbaasd.

We zijn de winkel weer uitgegaan, weer even aarden en alles doorpraten, vooral uitgelegd hoe mensen op elkaars energie reageren en dan moet ze helemaal alleen de winkel in: ik blijf buiten staan. Zo'n tien munuten later komt ze weer bij me met een opgewonden gezicht: "Het ging hartstikke goed en er waren allemaal vriendelijke mensen!" Tja, wat je zaait, zul je oogsten...

Nog een keer in een andere winkel, een hele drukke, met smalle gangpaden en fysiek contact met andere mensen is hier niet te vermijden. Ik ben niet mee naar binnen geweest, het ging prima en ze was heel trots op zichzelf. Toen naar de markt, daar durfde ze al jaren niet meer naar toe te gaan. Eerst even op een terrasje en toen de mensenmenigte in. Ze genoot er zichtbaar van. "Winkelen is mijn grootste hobby geworden," zei ze later, "ik heb geen cent om uit te geven, maar gewoon het idee dat ik dat weer kan doen, dat vind ik al prachtig!"

Dat was toch wel even iets heel anders: een paar ontspanningssessies en drie uurtjes winkelen, i.p.v. twee jaar praatgroep en anti-psychotica...

.

Terug naar de inhoud