Introductie - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

Introductie

Behandelingen
Wij beginnen een sessie meestal met een kopje thee of koffie en een ongedwongen gesprek. Het is nl. heel belangrijk dat je je op je gemak voelt en vrijuit durft te praten. Wij zijn ook maar hele gewone mensen hoor...

In veel gevallen kunnen wij uit het gesprek al vrij snel opmaken in welke richting we het moeten zoeken. We leggen dan uit hoe het waarschijnlijk zit en dan komen we met één of meer voorstellen voor de aanpak. We leggen uit waarom en hoe dat in z'n werk gaat en pas als jij het gevoel hebt dat dat goed is om te doen, gaan we (meteen of een andere keer) aan de slag.

Wij doen de sessies altijd met z'n beiden, omdat er dan door de mediamieke gaven van Wieke heel snel boven water gehaald kan worden wat de werkelijke oorzaak van het probleem is. Vaak ligt die in een vorig/ander leven of is er iets of iemand anders in het spel, wat je op een rationele manier nooit zou kunnen achterhalen. Hierdoor kan er veel doelgerichter een globale behandeling worden bepaald. Wij werken overigens niet met een exact behandelplan, omdat het nooit te voorspellen is wat zich precies gaat aandienen. Het is vrijwel elke keer weer een verrassing, ook voor ons...

Voor we beginnen, zijn we wettelijk verplicht om samen met jou een 'Behandelovereenkomst' te ondertekenen. Dit is een standaardovereenkomst volgens het voorbeeld van onze beroepsvereniging, waarin de wederzijdse rechten en plichten zijn vastgelegd. Dat lijkt heel heftig, maar er staan alleen maar een paar vanzelfsprekende juridische dingen in 'voor het geval dat.'

In grote lijnen zijn onze behandelmethoden te verdelen in twee groepen: met herbeleven en zonder herbeleven.

Met herbeleven:

  • Dit zijn meer de oudere technieken, die we alleen toepassen als dat echt nodig is. Hierbij wordt het ontstaan van een trauma opnieuw beleefd (b.v. door regressie, reïncarnatie, rebirthing of lichaamsgericht werk), waardoor je begrijpt wat er is gebeurd en waarom je bent zoals je bent. Bovendien kan de lading die daarbij hoort (dat is uiteindelijk hetgeen waar je last van hebt) worden geuit door huilen, schreeuwen, trillen, schudden o.i.d. en kan er een transformatie plaats vinden. Daarbij wordt de negatieve invloed van die lading omgezet in een positieve kracht. Soms is dit heel eenvoudig, maar het kan ook behoorlijk heftig en confronterend zijn. Dit is wel een heel goed leerproces.

Zonder herbeleven:

  • Dit zijn met name de nieuwe methoden, plus een aantal ouderen. Deze worden bij voorkeur toegepast. Hierbij wordt een verstorende lading of energie geheeld of gewoon weggehaald, zonder dat je te weten komt wat het was en waar het is ontstaan. Dit kan b.v. heel goed met de energetische stoelen, handoplegging, de buitenaardsen of een klankschaal. Maar er zijn ook een aantal sjamanistische technieken waarmee een lading gewoon kan worden weggehaald, zoals b.v. met een Siberische sjamanenhealing. Wat ook heel belangrijk is om te weten, is dat veel belastende dingen in deze nieuwe tijd (sinds eind 2012) in één keer losgelaten mogen worden: 'instant healing' heet dat. Dat geldt helaas niet voor alles...

Over het algemeen kun je stellen dat er eerst inzicht in de problematiek moet komen, zodat je begrijpt wat er gebeurd is en waarom dat is gebeurd. Dan kun je dat in het dagelijkse leven gaan herkennen en kun je ook andere keuzes maken. Zonder ècht inzicht kan er geen èchte heling zijn!

Het is mogelijk dat je van alles voelt tijdens de behandeling, maar dat hangt af van je eigen waarnemingsvermogen (gevoeligheid). Er zijn veel mensen die (vrijwel) niets voelen, maar dat zegt meer over hun zelf dan over de behandeling.

Het effect van de behandeling kan soms direct merkbaar zijn (b.v. bij emoties, pijn of energieproblemen), maar het kan ook een half jaar duren (b.v. bij tussenwervelschijven vervangen of nieuwe stamcellen plaatsen door de wezens van Sirius). Dit hangt af van de mate waarin je fysieke lichaam is beïnvloed en hoe snel de wijzigingen vanuit je energielichaam bij jou kunnen doorwerken in je fysieke lichaam (het 'indalen in de materie').

Vaak bestaat een behandeling uit een combinatie van technieken toepassen en inzichten verschaffen, maar we proberen zoveel mogelijk met de energetische stoelen te werken. In de menu's hiernaast vind je een beschrijving per methode.

Interressant om te weten:

  • In bepaalde gevallen kunnen wij op afstand hulp verlenen, maar dan zijn de mogelijkheden beperkter. Dat doen we dus alleen als het echt niet anders kan.
  • Een aantal behandelingen kan ook heel goed worden toegepast op paarden. Ook zij kunnen trauma's bij zich dragen van ervaringen uit dit of uit een vorig/ander leven. Hierdoor kunnen ze weerbarstig gedrag vertonen of fysieke klachten hebben. Omdat ze niet in staat zijn om aan jou uit te leggen wat er aan de hand is, ontstaat er vaak een escalatie in het onbegrip bij de eigenaar/berijder en het (wan)gedrag van het paard.
  • Wat ook erg handig is: je hoeft je paard voor de behandeling niet mee te nemen naar ons: dat doen we gewoon op afstand. Inmiddels hebben we al diverse paarden geholpen en met wonderbaarlijke resultaten, vaak al na de 1e behandeling...

.

Terug naar de inhoud