Chakra's harmoniseren - Nieuwetijdsgenezen

Ga naar de inhoud

Chakra's harmoniseren

Behandelingen
Geschikt voor:

Energiedoorstroming verbeteren, chronische vermoeidheid, spirituele ontwikkeling, ascentie of verlichting.

Chakra's zijn energiepunten, energievortexen of energietrechters in je lichaam. Er zijn heel veel chakra's, maar in dit geval gaat het alleen om de hoofdchakra's. Als het goed is, zijn de chakra's allemaal even sterk, draaien ze om en om als tandwielen in elkaar en trillen ze in een bepaalde frequentie.

Bij heel veel mensen is dat niet het geval en dit wordt meestal veroorzaakt door een onbalans. Die onbalans heeft meestal te maken met emotionele ladingen, energieblokkades, maar ook wel met een langdurig gebrek aan essentiële voedingsstoffen.

Chakra's kunnen weer in balans gebracht worden door eventuele verstorende ladingen weg te nemen (zoals bij de Shamanic dream, of de energiemassages), maar ook door de opvallend sterke chakra's te behandelen. Het ligt voor de hand om te denken dat je de zwakke chakra's dan extra energie van buiten af moet geven, maar dat is niet het geval. Er is nl. een totale hoeveelheid energie beschikbaar en die wordt over alle chakra's verdeeld. Als er een verstoring is, betekent dit dat het éne chakra veel meer energie heeft dan het andere en dat hangt direct met elkaar samen.

Het enige wat je dan kunt doen om alles weer in balans te krijgen is die sterke chakra's naar binnen duwen, waardoor de zwakkere weer omhoog komt. Ik doe dat door een sterke aarde of kosmische energie vanuit m'n hand boven het sterke chakra te houden en die heel langzaam naar beneden te brengen. Daarna controleer ik door te voelen met m'n hand de balans tussen de verschillende chakra's en corrigeer eventueel nog op andere plaatsen.

Het is goed om af te sluiten met een klankschaalhealing, omdat hiermee de draaiing en de trillingsfrequentie van de chakra's wordt geharmoniseerd. Hoe dat gaat, lees je bij de klankschaalhealing.

Een andere manier van chakrahealing vindt plaats d.m.v. de Urim-Code stoel met de templates, of met één van de sjamanistische technieken: chakra's doorblazen.

.

Terug naar de inhoud